''Îmi spunea: «Nu mă lăsa să mor!»'' Medicul Diana Medregoniu explică pentru cititorii Click! de ce a luat o pacientă acasă pentru a o trata EXCLUSIV

Ultima actualizare:

    Sandy Higgins (55 de ani)  şi medicii români au  devenit prieteni în urma  acestei experienţe
Sandy Higgins (55 de ani) şi medicii români au devenit prieteni în urma acestei experienţe

Acum mai bine de patru luni a luat decizia de a trata acasă o pacientă care s-a prezentat la spital în stare gravă. Medicul pneumolog Diana Medregoniu, de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Craiova, a explicat reporterilor Click! de ce a făcut această alegere.

Numele Dianei Medregoniu a ajuns cunoscut în toată ţara, în urma unei poveşti emoţionante, consumată acum mai bine de patru luni, la Craiova. În primăvară, Diana Medregoniu avea să o cunoască pe Sandy Higgins, o americancă de la baza militară de la Deveselu, venită în plină noapte la spitalul de boli infecţioase, în stare gravă, după un periplu de 67 km pe la alte două unităţi medicale.

Era 2.30 noaptea când a venit, foarte speriată. Suferea de pneumonie severă şi prezenta probleme respiratorii serioase. Se ruga de mine să nu o las să moară. Starea ei era, într-adevăr, destul de critică. Toţi cei care o însoţeau, printre care şi şeful ei, erau panicaţi”, îşi aminteşte medicul.

Armata americană i-a mulţumit Dianei Medregoniu pentru efortul ei
Armata americană i-a mulţumit Dianei Medregoniu pentru efortul ei

Înţelegând motivul pentru care celelalte două spitale nu au dispus internarea (lipsa paturilor sau a saloanelor), Diana Medregoniu i-a dat lui Sandy vestea cea proastă: nici unitatea ei nu dispunea de locuri libere.

„Era un loc liber într-un salon de patru pesoane. I-am spus ce îi putem oferi, însă ea a întrebat dacă îi putem pune la dispoziţie măcar un paravan pentru o minimă intimitate. Americanii au alte condiţii în spitale. M-a durut inima că a trebuit să-i răspund că în acest moment nu avem aceste condiţii”, ne spune Diana Medregoniu, care a luat decizia de a transforma camera de gardă în salon pentru pacienta ei. În dimineaţa următoare Sandy a fost mutată într-o rezervă care se eliberase într-o altă clinică a spitalului. Aici a stat o zi. Fiindcă era sfârşit de săptămână şi Diana urma să fie liberă, Sandy i-a cerut medicului să n-o scape din ochi, căci în ea îşi punea toată speranţa.

„Îmi spune că sunt îngerul ei păzitor şi că să n-o las singură peste weekend. Avea încredere şi nevoie de mine. Aşa am hotărât să o iau acasă, pentru a o ţine sub observaţie”, ne spune femeia, care i-a amenajat pacientei o cameră în propria casă. Soţul ei, Robert Medregoniu, medic anestezist, a sprijinit-o. Şapte zile a stat Sandy în casa binefăcătorilor ei, timp în care s-a pus pe picioare. La plecare nu a avut cuvinte pentru a le mulţumi celor doi soţi, iar armata americană a premiat-o.  „Medalia se adresează întregului popor român, recunoscut în lume pentru ospitalitate”.

În martie, după  recuperare, Sandy  s-a măritat cu  Ed Bologna
În martie, după recuperare, Sandy s-a măritat cu Ed Bologna

Ministerul a demarat o anchetă

Ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a cerut direcţiilor de sănătate publică Olt şi Dolj să demareze o anchetă în spitalele care nu au putut oferi loc de cazare pacientei americane. Întrebată de Click! dacă ar putea fi şi ea anchetată pentru decizia de a-şi lua pacientul acasă, dr. Diana Medregoniu ne-a spus că ar fi un şoc pentru ea. „Consider că mi-am făcut datoria de medic cum nu se putea mai bine. Nu văd motiv pentru care să fiu anchetată”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net