Ghinion pentru un șofer: «De un an stau cu maşina praf în curte»

Ultima actualizare:

    Ionuţ Necula se luptă în instanţă să fie despăgubit,  după ce a avut accident cu un şofer asigurat la Astra Foto: Click!
Ionuţ Necula se luptă în instanţă să fie despăgubit, după ce a avut accident cu un şofer asigurat la Astra Foto: Click!

Ghinion curat pentru un şofer din Râmnicu Sărat. De un an stă cu maşina lovită în curte, pentru că nimeni nu vrea să-l despăgubească. Anul trecut, a fost accidentat de un asigurat la Astra, dar comisia de la Fondul de Garantare al Asiguraţilor (FGA) l-a scos pe el vinovat.

Era 1 septembrie 2015 când Ionuţ Necula (38 de ani) se întorcea de la mare cu familia. A ratat podul de la Drajna, astfel că a fost nevoit să ruleze până la următoarea ieşire de pe autostradă.

Ionuţ Necula stă cu maşina  lovită în curte pentru  că nu are dovadă ca să poată  circula cu ea
Ionuţ Necula stă cu maşina lovită în curte pentru că nu are dovadă ca să poată circula cu ea

”Am dat semnal stânga, am încetinit, iar şoferul din spatele meu a oprit şi m-a aşteptat. Cel din spatele lui nu a mai avut răbdare şi a intrat în depăşire pe linie dublă continuă. În momentul în care am virat, a intrat în mine şi mi-a făcut praf toată partea stângă. Am chemat Poliţia, însă, agentul m-a sfătuit să fac constatare amiabilă cu şoferul vinovat, pentru că altfel ar fi fost nevoit să-i ia permisul. Eram interesat doar să-mi repar maşina, nu-i să-i fac rău omului. Am completat amiabila, am semnat amândoi, doar că şoferul respectiv era asigurat la Astra, firmă care intrase în faliment. Am aşteptat zece luni ca falimentul societăţii să fie declarat definitiv în instanţă, iar alte două luni până când am primit decizia de la FGA. Prin ea am fost anunţat că nu voi fi despăgubit, pentru că nu am semnalizat stânga, deci sunt vinovat. Am dat FGA în judecată şi aştept primul termen. Vreau să ştiu cum de au ajuns cei din comisie la un asemenea verdict şi pe baza căror probe. Constatarea amiabilă reflectă exact vinovatul”, ne-a spus supărat bărbatul.

Omul are un Ford din 2007 cumpărat cu rate la bancă, iar potrivit devizului, reparaţiile se ridică la 23.344 lei. În situaţia lui sunt mulţi. “Până în prezent au fost emise 1.891 decizii de respingere parţială sau totală a sumelor solicitate de petenţi. 47 de decizii au fost contestate la Curtea de Apel Bucureşti”, ne-au precizat reprezentanţii FGA, care nu au dorit să ne dea mai multe amănunte din dosar.

FGA a preluat de la Astra 57.210 de dosare, iar despăgubirile au scăzut de la 650 milioane lei la 480 milioane de lei, în urma verificărilor făcute de Comisia Specială.

Vor să înfiinţeze «poliţia asigurărilor»

Un grup de specialişti din cadrul Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF) şi din companiile asigurare propune înfiinţarea unui organism antifraudă cu puteri fără precedent. Astfel, orice asigurat va putea deveni suspect, dacă Biroul Antifraudă devine operaţional în forma propusă în prezent, scrie adevarul.ro. Estimările recente ale ASF duc pragul de fraudă în asigurări la un procent de 15-20% raportat la întreaga piaţă din România, relevă un document oficial, prezentat de profit.ro. În cifre absolute, aceasta ar însemna că nivelul fraudelor se ridică, anual, la 1,7-1,8 miliarde de lei.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net