Gadget de student – Cele mai bune cinci laptopuri care nu distrug bugetul

Ultima actualizare:
laptop jpeg

Gadget de student ajunge la o nouă zi și azi facem o listă a celor mai bune cinci laptopuri cu un preț rezonabil, dar care nu fac rabat de la calitate.

Săptămâna aceasta am pornit campania „Gadget de student“. Începe facultatea și gadgeturile sunt acum o parte din viața noastră. Ca student poate că nu ai prea mulți bani, dar mereu există dispozitive care „își fac treaba“ chiar la prețuri mai reduse. Încercăm să le identificăm pe cele mai bune cinci laptopuri de cumpărat în următoarea perioadă, ținând cont de raportul calitate – preț.

Un laptop ar trebui să aibă, în primul rând, un procesor de generație cât mai nouă, memorie RAM din belșug și suficient spațiu de stocare pentru un student. Undeva la 320GB e un minim, deși te poți înghesui și în mai puțin. Totuși, hard disk-urile nu mai sunt atât de scumpe și cumperi cu bani puțini și laptopuri cu peste 500GB spațiu de stocare. Ecranul este de asemenea important și ar fi de preferat să fie full HD, dar pentru ceea ce ai de făcut ca student se dovedește eficient și un HD.

Autonomia uneori are de suferit când vorbim de laptopuri „de buget“, de asemenea și portabilitatea, dar nu a zis nimeni că această listă este fără compromisuri. Gadget de student de azi, în lista celor mai bune cinci laptopuri la preț rezonabil, adună produse sub 2.000 de lei, care pot fi foarte bune la ceea ce ai nevoie pentru următorii doi ani.

Gadget de student - Top cinci laptopuri

Am găsit întâi, la limita bugetului, un Lenovo IdeaPad G510 cu procesor Intel Haswell I-5 și 4GB de memorie RAM. Are un ecran de 15,6 inci HD, suficiente porturi pentru a avea conectivitate deplină și un spațiu de stocare de 1TB. Atenție însă că e ușor cam greu, iar din magazin vine cu FreeDOS. Dacă te pricepi să îți instalezi singur Windows, nu e o problemă.

Pe locul doi este un Asus X552LDV-SX470D tot la limita bugetului și la același preț cu cel de mai sus, dotările sunt similare, dar este puțin mai ușor și arată ceva mai bine. Are unitate optică, ai conectivitate completă și placă video dedicată. Ecranul este tot de 15,6 inci HD, dar spațiul de stocare este mai mic: 500GB. Rulează tot FreeDOS.

Schimbăm compania din nou și pentru locul trei, la un preț de 1.850 de lei, am ales un Dell Inspiron 3542. Procesorul este doar un Intel i3 Haswell, ecranul este la fel de mare și la aceeași rezoluție, designul este ceva mai bun, iar greutatea e la fel de mare. Memoria RAM, spațiul de stocare și alte dotări rămân neschimbate. Folosește tot FreeDOS, are sistem audio stereo și o placă video Nvidia dedicată. Dacă designul contează, atunci acesta e o alegere mai bună.

Vezi locurile 4 si 5.

„Gadget de student“ se întinde pe parcursul a aproape două luni și avem multe de spus despre ce gadgeturi și produse terțe ar fi necesare unui student. La fiecare două zile vom publica un articol în campania „Gadget de student“, aducând laolaltă sfaturile și gadgeturile pentru un plus de eficiență în viața de student.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net