Elevii și studenții cu drept de vot pot circula gratis cu trenul în perioada 8-12 decembrie

Ultima actualizare:

Elevii și studenții ce au împlinit 18 ani, vor putea circula gratis cu trenul în perioada 8-12 septembrie, din localitățile în care studiază către cele de domiciliu și retur, informează CFR Călători. Decizia a fost publicată și în Monitorul Oficial, scrie Huff.ro

Gratuitatea este valabilă doar la trenurile în regim Regio și InterRegio, la clasa a doua.

Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 89/2016 privind instituirea cadrului legal pentru facilitarea transportului gratuit pe calea ferată română în vederea exercitării dreptului de vot la alegerile parlamentare din data de 11 decembrie 2016 de către elevii şi studenţii din România a intrat în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial, pe 6 decembrie.

Astfel toți elevii și studenții care au împlinit 18 ani și studiază într-o altă localitate decât cea în care își au domiciliul, se vor putea duce acasă.

Elevii și studenții care studiază într-o altă localitate, circulă gratis cu trenul

Biletele vor fi eliberate pe baza actului de identitate și a carnetului de elev/student vizat pentru anul școlar/universitar în curs. Se poate folosi și o adeverință care atestă calitatea de elev/student. Este obligatorie procurarea unui bilet dus-întors. Biletele de călătorie se eliberează de la casele de bilete ale stațiilor de cale ferată și agențiilor de voiaj.

Afla toate informatiile pe Huff.ro 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net