Cristian Ţopescu va comenta cel mai neobişnuit meci din cariera lui

Ultima actualizare:

    Cristian Ţopescu
Cristian Ţopescu

Cristian Ţopescu va avea mâine ocazia să comenteze live un meci de baschet mai... altfel. Se va desfăşura într-un mall din Bucureşti, iar jucătorii vor fi în scaune cu rotile.

Meciul de baschet în scaune rulante este o competiţie între persoane cu dizabilităţi pe de o parte şi jurnalişti şi bloggeri pe de altă parte. Scopul este acela de a le arăta celor apţi să meargă pe picioarele lor că nu e chiar atât de simplu să te descurci într-un cărucior. Meciul începe la ora 17.00 în AFI Palace Cotroceni şi face parte din campania „Fără bordURĂ”, una de conştientizare a necesităţii accesibilizării Bucureştiului pentru toţi locuitorii săi, inclusiv pentru persoanele cu dizabilităţi.

Fostul crainic tv Cristian Ţopescu va încerca, prin intervenţiile sale, să facă meciul accesibil şi persoanelor cu deficienţe de vedere prezente la eveniment. Pentru că, pe lângă jucătorii în scaun rulant, vor fi 30 de persoane cu deficienţe de auz/văz, dar şi doi căţei special antrenaţi pentru ajutarea acestor oameni.

Campania e derulată în cadrul proiectului “Acces egal în spaţiul public”, prin care organizaţiile ActiveWatch, Motivation România şi Light into Europe îşi propun să crescă gradul de accesibilizare a spaţiului public pentru persoanele cu dizabilităţi în trei oraşe mari – Bucureşti, Arad şi Râmnicu Vâlcea.

„Ne confruntăm cu o problemă foarte gravă – spaţiul public din România este inaccesibil persoanelor cu dizabilităţi şi îi condamnă pe mulţi dintre concitadinii noştri la sărăcie şi izolare. Persoanele cu dizabilităţi nu pot să participe pe deplin la viaţa socială, nu pot merge la şcoala, la serviciu, la teatru, nici la vot fără a depăşi obstacole uriaşe. Oraşele noastre pot deveni mai prietenoase cu oamenii”, a afirmat Adrian Szelmenczi, managerul proiectului “Acces egal în spaţiul public”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
ploi jpeg
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
Carne de pui jpg
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net