Conferință de lansare în regiunea Sud Muntenia a proiectului ”FIDELIS: Program integrat de dezvoltare a economiei sociale pentru persoane cu dizabilități și femei în situații de risc” (P)

Ultima actualizare:

Asociaţia Handicapaților Somatici din România (AHSR) a susținut vineri, 27 februarie 2015, la Hotel Central din Ploiești, cea de-a doua conferință regională de lansare a proiectului: ”FIDELIS: Program integrat de dezvoltare a economiei sociale pentru persoane cu dizabilități și femei în situații de risc”.

Evenimentul marchează lansarea oficială a proiectului FIDELIS în regiunea de implementare Sud Muntenia. În cadrul întâlnirii au fost prezentate obiectivele și activitățile proiectului, precum și modul în care acestea contribuie la dezvoltarea durabilă a regiunilor de implementare și a economiei sociale. În egală măsură,  au fost puse în discuție beneficiile practice ale proiectului asupra grupului țintă vizat.

Proiectului FIDELIS urmărește dezvoltarea economiei sociale și promovarea unei societăți incluzive prin facilitarea accesului pe piața muncii a unui număr de 144 de persoane apartinând grupurilor vulnerabile și înființarea a 4 structuri de economie socială, precum și valorificarea forței de muncă locale - prin crearea a 46 locuri de muncă în regiunile București-Ilfov și Sud-Muntenia.

D-na Cozea Maria, Președinte AHSR, a declarat: ”Nu vrem să formăm persoane în meseria de ”cursant”. Din acest motiv, vom selecționa cu mare atenție participanții la cursuri și doar din rândul acelora care își doresc cu adevărat să munceasă.” De asemenea, dna Cozea Maria a precizat că ”specificul SES-urilor a fost ales tinând cont de experiența de 25 de ani a asociației în domeniul îngrijirii la domiciliu și a recuperării medicale, cât și ca răspuns la nevoile reale ale oamenilor”.

La conferinţa de lansare a proiectului FIDELIS în regiunea Sud Muntenia au participat: reprezentanți ai grupurilor vulnerabile vizate, cât și reprezentanți de instituții publice și organizații implicate în procesul integrării socio-profesionale a grupurilor vulnerabile, printre care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Prahova, Primăria Gornet, Consiliul Județean Prahova, Asociația Diabeticilor din Prahova, Asociația Viitorul Tinerilor, Asociația Noi și Ceilalți, Federația ONG Muntenia etc.

simeon stalpnicul png

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului ”FIDELIS: Program integrat de dezvoltare a economiei sociale pentru persoane cu dizabilități și femei în situații de risc”, cofinanţat din Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Axa prioritara 6 Promovarea incluziunii sociale, Domeniul major de intervenţie 6.1 – „Dezvoltarea economiei sociale”, Cod proiect: POSDRU /173/6.1/S/148313.

Pentru mai multe informaţii, vă puteţi adresa d-nei Valentina Merlici, Expert Informare și publicitate, e-mail: valentina.merlici@gmail.com, tel. 0726 330 355

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net