Cele mai ciudate joburi din lume: de la cel care miroase subratul oamenilor, la degustătorul hranei pentru câini

Ultima actualizare:
Mirositul de subrat - cele mai ciudate joburi din lume
Mirositul de subrat - cele mai ciudate joburi din lume

Nu te plânge dacă ești șomer, există oameni în lume care au cele mai ciudate joburi din lume, atât de ciudate încât de cele mai multe ori e mai bine să nu le practici. De-a lungul timpului s-au inventat tot felul de meserii. Unele dintre ele sunt de-a dreptul ridicole dar și cât se poate de utile pentru ca mersul omenirii să își continue drumul firesc.

Fotograful Nancy Rica Schiff a făcut o adevărată colecție de imagini cu oameni care practică cele mai ciudate joburi din lume. Și nu orice fel de fotografii, ci chiar când oamenii își făceau munca.

Fie că vă vine sau nu să credeți, există cineva care practică această meserie: stă toată ziua și miroase diferite persoane la subrat pentru a vedea dacă este o aromă plăcută sau nu și pentru a verifica în ce fel acționează diferite deodorante. În fotografie este chiar o femeie în timpul muncii ei minuțioase. Ea trebuie să acorde o notă de la 1 la 10 mirosului. Ba mai mult, femeia este o profesionistă în domeniul ei, lucrează pe același post de peste 35 de ani, conform The Guardian.

Degustator de mancare de caini - cele mai ciudate joburi din lume
Degustator de mancare de caini - cele mai ciudate joburi din lume

Cele mai ciudate joburi din lume: căutătorul de viermi

Atunci când mergeți la pescuit, treceți mai întâi pe la magazinul specializat și cumpărați viermi pentru momeală. Ei bine, nu v-ați gândit niciodată că există firme specializate cu angajați care lucrează în general noaptea sau spre dimineață și în special în zilele ploioase. Ei se duc în zone mocirloase și caută colonii de viermi pe care îi recuperează cu maximă atenție pentru ca ulterior ei să poată fi vânduți în magazinele de pescuit. Destul de scârbos, nu-i așa?

Cele mai ciudate joburi din lume: degustător de mâncare pentru câini

Dacă puteți să credeți, această meserie chiar există. O persoană degustă fiecare nou fel de mâncare pentru câini dar și pentru alte animale, care iese pe piață. Stăpânii de animale preferă ca mâncarea să nu facă multă mizerie, așa că este luat în calcul și acest aspect: cât de sfărâmicioasă este mâncarea, dar sunt luate în considerare și aromele.

Cele mai ciudate joburi din lume: tester de tampoane pentru femei

Cu adevărat ciudat este că cel care testează tampoanele pentru femei este chiar un bărbat care recunoaște că chiar se mândrește cu meseria lui. Peste 100 de tampoane sunt testate din 500.000 care sunt produse. Ele trec toate prin mâna unui bărbat care se asigură că tampoanele se încadrează în toate standardele impuse.

Tester tampoane femei - cele mai ciudate joburi din lume
Tester tampoane femei - cele mai ciudate joburi din lume

Cele mai ciudate joburi din lume: somnoros profesionist

Există pe lumea asta și oameni care chiar pot și trebuie să doarmă în timpul orelor de muncă. Practic, ei au jobul ideal, visul oricărui om. Ei fac parte din diferite studii ale cercetătorilor care studiază diferite reacții și comportamente din timpul somnului sau din momentul trezirii, scrie neueurope.eu.

Cele mai ciudate joburi din lume: colector de vomă

Asta este cu adevărat scârbos. În parcurile mari de distracții din toată lumea există oameni specializați care cu ajutorul unor unelte adună resturile de vomă pe care oamenii ce se dau in diferitele aparate din parcul de distracție le lasă. Este extrem de scârbos, dar numărul mare de oameni care vomită în parcurile de distracții a dus la înfințarea acestei meserii.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net