Ce se află în spatele jocului ucigaș care a ajuns o adevarată isterie în România

Ultima actualizare:

    Jocul Balena Albastră
Jocul Balena Albastră

„Blue Whale (Balena Albastră)” este o sintagmă care apare pe buzele tuturor de vreo săptămână încoace, pe fondul isprăvilor făcute de tineri atrași în capcana așa-zisului joc fatal. Vorbim însă doar despre atât sau despre un fenomen mult mai grav, scos la iveală mai mult sau mai puțin intenționat de social media?

Sinistrul Joc are o serie de reguli despre care probabil știți, datorită numărului mare de articole care discută despre asta, scriu cei de publicația online la Playtech.ro. Trecând din nou în revistă, avem de-a face cu tineri care intră voluntar în acest joc, căutând o ”balenă” care să îi ghideze pe parcursul a 50 de zile de joc, în care trebuie să ducă la bun sfârșit provocări care de care mai diverse. Intrarea în joc are o singură ieșire, sinuciderea; în caz contrar, ”jucătorii” primesc amenințări diverse.

În primele zece zile jucătorii sunt îndemnați către autoflagelare, majoritatea provocărilor cerându-le să-și cresteze pe brațe diverse lucruri, cum ar fi conturul unei balene.Așadar, jocul lui Budeikin (dacă el este, într-adevăr, creatorul), câștigă încrederea tinerilor oferindu-le o conexiune virtuală, aceștia pierzând contactul cu lumea care îi înconjoară înainte de intrarea în joc. Despre ce vorbim? Despre izolare socială și chiar și despre depresie, alături de alte condiții asemănătoare. ”Statul pe mess” pe care îl practicam acum ani mulți s-a transformat acum în ”făcutul de live-uri” și postat ”ce am mâncat astăzi”; izolarea socială devine din ce în ce mai reală și mai acută pe măsură ce socialul se mută în ecranul laptopului sau al telefonului, doar că socializarea din mediile virtuale nu este suficientă pentru individ.

Afla AICI despre motivele pentru care tinerii joacă Balena Albastră, dar și ce reguli are jocul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net