Bolnavi legaţi cu chingi de paturile mizerabile

Ultima actualizare:

    Pacienţii nu numai  că sunt legaţi, dar sunt  ţinuţi şi în pielea goalăFoto: tolo.ro
Pacienţii nu numai că sunt legaţi, dar sunt ţinuţi şi în pielea goalăFoto: tolo.ro

Imagini înfiorătoare la Centrul de Boli Psihice Măciuca, din Vâlcea! Oamenii internaţi acolo sunt legaţi de picioare cu chingi, în timp ce infirmierii care ar trebui să-i vegheze muncesc la casa directorului, potrivit tolo.ro. Sergiu Smărăndoiu spune că fotografiile nu sunt adevărate.

Bolnavii psihic de la centrul din localitatea vâlceană sunt ţinuţi ca animalele în grajd. Legaţi! Sunt bine prinşi de picioare cu chingi, de paturile ruginite şi mizerabile, astfel încât să nu le creeze probleme angajaţilor. Pentru că aceştia sunt ocupaţi să lucreze la casa directorului Sergiu Smărăndoiu cu scopul de a obţine zile libere. 


    Bolnavii au urme pe  glezne de la chingile  cu care au fost legaţiFoto: tolo.ro
Bolnavii au urme pe glezne de la chingile cu care au fost legaţiFoto: tolo.ro

„Oamenii sunt înnodaţi de glezne cu chingi de marfă, din cele folosite pentru TIR-uri, că sunt mai rezistente şi nu pot scăpa nicicum. Şi mai late, să nu-i taie”, a mărturisit, pentru „Gazeta Sporturilor”, un angajat al centrului, care a pus la dispoziţie şi câteva poze edificatoare.


     Sunt legaţi  şi când stau  în curteFoto: tolo.ro
Sunt legaţi şi când stau în curteFoto: tolo.ro

„Am făcut fotografiile între septembrie şi decembrie 2016”, a adăugat acesta. Aceeaşi sursă mai spune că, potrivit legii, „ai voie să îi ţii legaţi (n.r. pe bolnavii psihic) maximum patru ore, până la sosirea unui doctor. Şi doar printr-o dispoziţie scrisă a medicului. Ei erau ţinuţi toată ziua”. În momentul în care jurnaliştii i-au pus directorului pozele în faţă, acesta a spus că, într-adevăr, sunt făcute în centrul condus de el. „Dar e o operaţiune de compromitere a mea. Vor să-mi facă rău. Bolnavii au fost puşi să stea aşa”, s-a apărat Sergiu Smărăndoiu.


    Sergiu Smărăndoiu
Sergiu Smărăndoiu

La 1 decembrie 2016, doi angajaţi au făcut plângere în acest caz, la Consiliul Judeţean Vâlcea, instituţie de care ţine centrul. S-a dispus un control, în urma căruia Smărăndoiu a fost mutat disciplinar 30 de zile. „Am fost acolo, am verificat şi nu a reieşit că ar fi asemenea ipostaze. Am fost şi noi şocaţi când am văzut prima oară poza. Însă, cum nu am reuşit să stabilim cine e vinovatul, am făcut o plângere la Poliţia Măciuca. Ei pot sesiza procuratura”, a declarat, pentru „Gazeta Sporturilor”, directorul executiv al DGASPC Vâlcea, Nicolae Badea.

image
image
image
image
image
image
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net