Bilanț îngrijorător după furtuna care a măturat ieri România

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Pompierii militari au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 91 de localităţi din 17 judeţe afectate de ploi torenţiale şi de vijelii, în urma cărora o persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte 29 au fost rănite. În timpul furtunilor, s-au prăbuşit aproape 700 de copaci şi au fost afectate zeci de acoperişuri şi de autovehicule, potrivit unui bilanţ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, au fost afectate de vijelii 91 de localităţi din Bucureşti şi din judeţele Alba, Argeş, Bistriţa-Năsăud,  Brăila, Cluj, Călăraşi, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Maramureş, Mureş, Prahova, Sălaj şi Vaslui.

”Din cauza vântului puternic şi a descărcărilor electrice, la nivel naţional au fost înregistrate 30 de victime. Totodată, 687 de arbori au fost doborâţi pe carosabil, maşini, locuinţe şi stâlpi de electricitate, fiind afectate 24 de acoperişuri şi 72 de autovehicule”, anunţă IGSU.

De asemenea, în urma ploilor torenţiale au fost inundate 18 imobile, şase curţi şi trei subsoluri, fiind necesară intervenţia pompierilor pentru evacuarea apei din gospodării.

Din cauza ploilor şi aluviunilor de pe carosabil, circulaţia rutieră pe DN 1 (între localităţile Buşteni şi Azuga) şi pe DN 7 C Transfăgărăşan s-a desfăşurat cu dificultate, iar echipe specializate au intervenit pentru curăţarea drumurilor.

Miercuri dimineaţă, la nivel naţional nu mai erau înregistrate situaţii care să impună intervenţia echipajelor de pompieri militari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net