Avertizare meteorologică: cod galben de vânt puternic

Ultima actualizare:

    Vântul va sufla şi cu până la 100 de kilometri pe oră
Vântul va sufla şi cu până la 100 de kilometri pe oră

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi dimineaţă, o avertizare cod galben de vânt puternic pentru nouă judeţe - Bacău, Neamţ, Suceava, Cluj, Buzău, Argeş, Prahova, Dâmboviţa şi Satu Mare, potrivit news.ro. Avertizarea este valabilă până la ora 11.00.

Judeţele Bacău, Suceava şi Neamţ sunt sub cod galben de vânt până la ora 11.00. În aceste zone, vor fi intensificări ale vântului care la rafală vor atinge şi depăşi 55 - 60 de kilometri pe oră, iar la munte, la altitudini de peste 1400 de metri, rafalele vor atinge şi depăşi 70-80 kilometri la oră, izolat 100 de kilometri la oră, potrivit ANM.

Sub avertizare de cod galben de vânt se află, până la ora 10.00, şi judeţele Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa, unde la altitudini de peste 1600 de metri vor fi intensificări ale vântului care vor atinge şi depăşi la rafală 80 - 90 de kilometri la oră si izolat 100 de kilometri la oră. Tot până la ora 10.00 se află sub avertizare cod galben judeţul Satu Mare, unde vor fi intensificări ale vântului care la rafală vor depăşi 55-60 kilometri la oră.

În zona de munte a judeţului Cluj, la peste 1400 de metri altitudine, vor fi intensificări ale vântului care la rafală vor depăşi 70-80 kilometri la oră, izolat 100 de kilometri la oră.

De asemenea, judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi zona de munte a judeţelor Satu Mare şi Mureş sunt, de miercuri seară până joi seară, sub avertizare cod galben de ploi, în aceste zone cantităţile de apă urmând să depăştească 20-25 de litri pe metru pătrat. Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în regiunile nord-vestice va ploua, iar la munte vor fi precipitaţii mixte, favorizând topirea stratului de zăpadă.

image
image
image
image
image
image
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net