Au venit cu mic, cu mare să ia apă sfinţită

Ultima actualizare:

     La slujba ţinută la  Mănăstirea Ghighiu  au participat şi mulţi copii
La slujba ţinută la Mănăstirea Ghighiu au participat şi mulţi copii

Bisericile şi mănăstirile din întreaga ţară au devenit neîncăpătoare, ieri, de Izvorul Tămăduirii. Cu mic, cu mare au venit să ia Agheasmă Mică, aşa cum se numeşte apa sfinţită în această zi închinată Maicii Domnului.

Izvorul Tămăduirii este prima sărbătoare după Paşte şi cade, în fiecare an, în vinerea din Săptămâna Luminată. Apele se sfinţesc în această zi în amintirea Maicii Domnului. Ieri, încă de la primele ore, clopotele bisericilor au chemat la slujbă credincioşii care, după Sfânta Liturghie, au plecat spre case cu apă sfinţită, Agheasma Mică. Mii de botoşăneni au mers la Biserica „Izvorul Tămăduirii” din Parcul Tineretului, pentru a se închina la „Pantanassa“, care este o copie a icoanei originale, aflată la o mănăstire de la Muntele Athos. Doamna Maria a venit cu nepoata să se închine. „Venim să ne închinăm la icoană, că numai la Sfânta Fecioară şi la Dumnezeu mai sperăm izbăvirea. Am auzit de ea şi am venit într-un suflet, că face multe minuni. Cred cu tot sufletul în puterea ei“, ne-a spus femeia.

Un alt loc de pelerinaj a fost, ieri, Mănăstirea Dervent, din judeţul Constanţa, unde există un izvor, al cărei apă este tămăduitoare, după cum mărturisesc preoţii de aici.  La Mănăstirea Ghighiu, din judeţul Prahova, mulţi oameni au venit cu o zi înainte de Izvorul Tămăduirii. „Nici n-am mai găsit loc de parcare. Am lăsat maşina la 1 km distanţă de mănăstire. Am stat o oră la coadă ca să aprind o lumânare, iar agheasmă n-am reuşit să iau. Atât de multă lume a fost”, ne-a spus Ileana, o femeie de 42 de ani, venită din Bucureşti.Şi la Mănăstirea Lainici, din judeţul Gorj, s-au adunat peste 400 de credincioşi, care au venit să se închine la icoana făcătoare de minuni Maica Domnului Grabnic Ascultătoare.

Credincioşii au sărbătorit, ieri, Izvorul Tămăduirii, zi închinată Maicii Domnului
Credincioşii au sărbătorit, ieri, Izvorul Tămăduirii, zi închinată Maicii Domnului

Click! spune

Credinţa spune că, înainte de a deveni împăratul Bizanţului, Leon cel Mare se plimba prin pădurea de lângă Constantinopol, când a întâlnit un bătrân orb care i-a cerut apă. La sfatul Maicii Domnului, Leon a găsit un izvor şi l-a ajutat pe bătrân să bea apă, apoi l-a spălat pe ochi, iar acesta şi-a recăpătat vederea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net