A apărut ghidul oficial al poliţelor RCA

Ultima actualizare:

Şoferii pot găsi informaţii utile despre asigurarea de răspundere civilă auto într-un ghid publicat recent de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pe propriul site. Ghidul este disponibil gratuit online şi include, printre altele, informaţii despre calcularea tarifului asigurării şi despre ce se întâmplă dacă nu ai o poliţă RCA, precum şi atenţionări.

Iată cele mai importante in­­­­­­formaţii pe care trebuie să le cunoşti, potrivit avocatnet.ro:Poliţa RCA se încheie între proprietarii de autoturisme şi asiguratorii autorizaţi, iar scopul acesteia este despăgubirea pentru daunele suferite în urma accidentelor auto.Asigurarea obligatorie se încheie atunci când un vehicul e înscris în circulaţie şi, apoi, în toată perioada în care e înmatriculat, de fiecare dată când poliţa expiră.Poliţele RCA pot fi verificate online, în baza de date CEDAM.Deoarece încheierea poliţei RCA este obligatorie prin lege, persoanele care nu fac acest lucru sunt sancţionate de către autorităţi cu amendă şi cu reţinerea certificatului de înmatriculare. Pe deasupra, dacă sunteţi vinovat de producerea unui accident, persoana păgubită sau Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii vă poate da în judecată pentru recuperarea daunelor produse.Persoanele care încheie o asigurare facultativă CASCO nu sunt scutite de obligaţia de a încheia asigurarea RCA.Tariful RCA se stabileşte de fiecare societate de asigurare în funcţie de propria estimare a riscurilor asociate unor categorii de indicatori (puterea maşinii, vârsta conducătorului auto, localitatea de domiciului etc), care indică societăţii probabilitatea de producere a unui accident şi, în consecinţă, probabilitatea de a acorda despăgubiri şi impactul financiar al acestora.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net