"Am dat 1.000 de lei pe cumpărăturile de şcoală"

Ultima actualizare:

    Micuţele Mara şi Daria  şi-au ales câteva rechizite cu  personaje din desene animateFoto: Dorin Constanda
Micuţele Mara şi Daria şi-au ales câteva rechizite cu personaje din desene animateFoto: Dorin Constanda

Pregătirile de început de an şcolar au intrat pe ultima sută de metri. Febra cumpărăturilor i-a cuprins pe părinţi, care au luat cu asalt librăriile, în căutare de rechizite.

Mai este o săptămână până începe şcoala, iar pregătirile sunt în toi.

Raioanele de papetărie  au devenit ieri neîncăpătoare
Raioanele de papetărie au devenit ieri neîncăpătoare

Majoritatea părinţilor au dat iama în magazine, întocmind liste lungi cu cele trebuincioase pentru odraslele lor. Caiete, creioane, penare şi ghiozdane, toate se vând ca pâinea caldă, deşi preţurile sunt acum mai mari decât în oricare altă perioadă a anului. „Am încercat să facem cumpărăturile din timp, pentru că ştiam că acum, în prag de început de an şcolar, vor fi mai scumpe.

Librăriile şi papetăriile, supraaglomerate

Dar şi aşa, tot ne mai rămân multe de cumpărat. Am luat ghiozdănele, penare colorate, cum vor fetele, şi câteva caiete. Aproximativ 1.000 de lei mă costă începutul de an şcolar”, ne-a mărturisit Alina (38 de ani), mămica gemenelor Mara şi Daria (10 anişori). Reporterii Click! au dat ieri o raită prin librării şi prin raioanele de papetărie ale supermarketurilor: românii au profitat de zilele libere de weekend şi s-au călcat pe picioare la rafturi să prindă o promoţie la acuarele sau vreun discount mai sănătos la caiete tip.

«Numai uniforma mă costă 200 de lei»

Raluca Matei
Raluca Matei

Raluca Matei (43 de ani): „Pentru noi, duminca asta a fost ultima zi de cumpărături, pentru că toată săptămâna voi lucra şi nu vom mai avea timp să ieşim la magazine. Ce a fost de cumpărat, am cumpărat. Nu am făcut o estimare, dar sigur s-au dus câteva sute de lei. Am cumpărat numai din supermarket, unde au preţuri bune”

Dănuţ Mititelu
Dănuţ Mititelu

Dănuţ Mititelu (35 de ani): „Scump rău de tot. Numai uniforma fetiţei mă costă 200 de lei. Cu ghiozdan, penar, caiete, creioane şi alte rechizite, cred că ajung la 10 milioane de lei vechi. Sunt bani, nu glumă. Banii sunt din ce în ce mai puţini, iar preţurile din ce în ce mai mari. Dar, asta e, măcar să înveţe copiii carte”

Cristina Iliescu
Cristina Iliescu

Cristina Iliescu (37 de ani): „Noi avem fata la o şcoală particulară şi multe dintre rechizite se dau de acolo. Dar şi aşa, începerea şcolii tot ne costă 500-1.000 de lei, cheltuieli suplimentare: uniforma, un penar, un ghiozdan, un stilou, nişte hăinuţe noi... Uitaţi, numai pe ghiozdanul acesta am dat 100 de lei!”.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net