6 sfaturi inedite ca să economiseşti bani

Ultima actualizare:

    Cumpără haine de calitate din magazinele de tip Outlet
Cumpără haine de calitate din magazinele de tip Outlet

Fiecare dintre noi are propriile metode de economisire a banilor, însă, de multe ori, nu reuşim să ducem la capăt ceea ce ne propunem. Iar asta pentru că, deşi încercăm să ne organizăm cât mai bine, facem, pe de altă parte, greşeli după greşeli. Iată câteva sfaturi şi ponturi care te vor ajuta să strângi cureaua fără să faci mari compromisuri.

Cumpără corect alimentele - Două reguli trebuie să respecţi cu sfinţenie dacă vrei să economiseşti bani când mergi la cumpărături: nu lua mai mult decât consumi şi compară preţurile! Vei avea surpriza să descoperi într-un magazin aceleaşi produse pe care le-ai văzut în altul, dar mult mai ieftine. În ceea ce priveşte cantitatea, alege în funcţie de cât consumi. Dacă vei cumpăra prea mult, alimentele în plus se vor altera şi vei fi nevoit să le arunci.

Fă economie la agentul termic - Iarna, cheltuieşti mulţi bani cu încălzirea locuinţei, însă poţi face economii substanţiale dacă ştii la ce trucuri să apelezi. De exemplu, în Estonia, locuitorii preferă să aprindă radiatorul electric doar pe timpul nopţii, când energia este mai ieftină. Pe parcursul zilei, aceştia încălzesc în cuptor cărămizi, iar apoi deschid uşa cuptorului şi aşază în faţa acesteia un ventilator. În acest fel călura este răspândită în casă. 

Cumpără haine de calitate la preţuri mici  - Ştiai că îţi poţi cumpăra haine de firmă la preţuri de nimic? Tot ce trebuie să faci este să colinzi într-o zi oraşul în căutarea magazinelor gen Outlet. Aici vei avea surpriza să găseşti îmbrăcăminte din colecţiile trecute la preţuri extrem de mici. Evident, poţi opta şi pentru magazinele care vând haine second hand. Dacă nu eşti adeptul magazinelor la mâna a doua, vânează perioada marilor reduceri.

Nu arunca lucrurile uzate – Asta, pentru că s-ar putea ca cineva să aibă nevoie de ele. Cel mai bine ar fi să le donezi. De exemplu, americanii apelează din ce în ce mai des la site-uri unde oamenii oferă gratuit tot felul de lucruri, de la haine, la încălţăminte, obiecte de mobilier până la tot felul de fleacuri neînsemnate. Ai putea dona şi tu din hainele pe care nu le mai porţi. Astfel vei ajuta pe altcineva să economisească bani.

Cumpără electrocasnice la mâna a doua – Dacă ai nevoie de un frigider, de un aragaz, cuptor, teevizor sau de aparate electrocasnice de dimensiuni mai mici, recomandat ar fi să le achiziţionezi la mâna a doua. Alege produsele de pe site-urile marilor magazine de profil. Vei primi bon fiscal, factură, garanţie şi toate documentele care însoţesc, în mod normal, orice produs nou.

Redu consumul de energie electrică – Ştiai că finlandezii spală geamurile mai des, deoarece consideră că acestea, dacă sunt murdare sau prăfuite, împiedică pătrunderea razelor de soare în locuinţe? În acest fel, oamenii aprind lumina în case mai târziu şi fac economie la facturi. Pentru a reduce consumul de lumină, scoate aparatele electrice din priză când nu eşti acasă, închide becurile când ieşi din cameră, cumpără un termostat pentru aparatul de aer condiţionat şi pentru centrala termică.  

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net