Protest împotriva coridelor: 125 de oameni seminuzi formează un “taur uman” la Bilbao - FOTO/VIDEO

Ultima actualizare:

Evenimentul de sâmbătă coincide cu începutul festivalului "Marea Săptămână din Bilbao", dar şi cu târgul de tauri de la Vizcaya, unul dintre cele mai mari târguri de acest gen din Spania. Convocarea celor 125 de oameni a avut loc la iniţiativa Fundaţiilor Equanimal, AnimaNaturalis şi CAS-International.

Aproape goi şi cu trupurile vopsite în negru şi roşu, protestatarii s-au reunit în faţa Muzeului Guggenheim şi s-au poziţionat astfel încât să formeze un taur imens, rănit pe partea superioară a spatelui, informează "El Pais".

Pentru al treilea an la rând, organizaţiile îşi convoacă activiştii la Bilbao, pentru a protesta împotriva tratamentul violent aplicat animalelor. Purtătorul de cuvânt AnimaNaturalis, Aída Gascón, a atras atenţia: "Acolo unde vor exista rele tratamente asupra taurilor, vor veni toate asociaţiile care lupta pentru drepturile animalelor ca să punem capăt acestor practici. Actul de cruzime nedrept şi imoral nu poate fi justificat prin aşa-zise tradiţii şi obiceiuri culturale".

Vezi FOTO şi VIDEO pe adevarul.es

Reprezentanţii asociaţiilor convocate în faţa Muzeului Guggenheim din Bilbao speră ca şi Ţara Bascilor să urmeze, în viitor, exemplele din Canarias şi Cataluña, comunităţi care au interzis spectacolele taurine ale coridelor spaniole.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net