Ziua marşurilor, sâmbătă, în Capitală

Ultima actualizare:

    Poliţiştii au ieşit în stradă  pentru a cere majorarea salariilorFotografii: INQUAM PHOTOS
Poliţiştii au ieşit în stradă pentru a cere majorarea salariilorFotografii: INQUAM PHOTOS

Bulevardele Bucureştiului s-au umplut sâmbătă (26 martie) de manifestanţi. Primii care au ieşit în stradă au fost poliţiştii. Oamenii s-au adunat încă de dimineaţă la sediul Ministerului Afacerilor Interne, cerând majorarea salariilor, eliminarea diferenţelor mari de salarizare dintre agenţi şi ofiţeri, plata sporurilor la nivelul salariului minim brut de 1.450 de lei etc.

La prânz, numărul protestatarilor depăşea 3.000 de persoane şi toţi au plecat în marş spre sediul Guvernului, unde au continuat protestul până la ora 16.00. Manifestaţia a avut loc chiar de Ziua Poliţiei Române, sărbătorită în fiecare an la 25 martie. Tot ieri a avut loc, în Bucureşti şi în alte 139 de oraşe din ţară, „Marşul pentru viaţă”, cu tema „Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine”. În Capitală, manifestanţii însoţiţi de preoţi s-au adunat în Parcul Unirii, iar în jurul prânzului au plecat spre Parcul Tineretului. „Prin Marşul pentru viaţă nu promovăm interzicerea legală a avortului, ci conştientizarea societăţii şi sprijinirea femeii să nască viaţa pe care o poartă în ea”, arată organizatorii, citaţi de News.ro.

Un al treilea marş a avut loc ieri de „Ziua Europei”. 200 de persoane s-au strâns în Piaţa Victoriei pentru a participa la un marş cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la formarea Uniunii Europene. Acţiuni asemănătoare au avut loc şi în alte oraşe europene.


    Circa 4.000 de persoane au participat  în Capitală la „Marşul pentru viaţă”
Circa 4.000 de persoane au participat în Capitală la „Marşul pentru viaţă”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net