Vrei pensie? Taie-ți și ultimul deget!

Ultima actualizare:

    Medicul i-a spus lui Ioan Hrituc că nu mai poate primi ajutor de la stat
Medicul i-a spus lui Ioan Hrituc că nu mai poate primi ajutor de la stat

Un bărbat din Timișoara, care vreme de 14 ani a primit bani de la stat pentru handicapul său, a fost deposedat de drepturi după schimbarea legislației. Medicul care i-a evaluat cazul l-a sfătuit să-și taie un deget, dacă vrea să fie declarat din nou invalid cu acte-n regulă.

Ioan Hrituc (40 de ani) a muncit de tânăr ca morar. La 25 de ani era un visător și credea că poate face mai mult în viață. Un accident stupid, dar cumplit, la locul de muncă i-a retezat orice speranță într-un viitor mai bun. Omul și-a pierdut patru degete de la mâna dreaptă, după ce brațul i-a fost prins de utilajul cu care lucra. Și-a mai putut folosi doar degetul cel mare, scăpat ca prin minune, însă doar ca să prindă o cană ori un palton.

Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap Timiş l-a încadrat atunci cu handicap de gradul 3, iar timp de 14 ani a primit o pensie de 350 de lei. Acum, bărbatul a rămas fără acest venit, deoarece la ultima evaluare i s-a spus că nu se mai încadrează, de parcă degetele i-ar fi crescut la loc. Medicul care i-a evaluat cazul a venit cu o soluție extremă: „Mi-a zis că, dacă vreau pensie, să-mi tai şi ultimul deget”.

Disperat şi fără venit, Ioan Hrituc a chemat în ajutor emisiunea „Revendicarea”, de la Prima TV. Toată povestea și finalul ei le aflați doar dacă urmăriți emisiunea „Revendicarea”, azi, de la ora 20.30.

Aflați în această seară care au fost drumurile pe care Ioan Hrituc și Mihai Ursu au fost nevoiți să le facă la instituțiile abilitate pentru a o scoate la capăt. Dacă v-a fost respins dreptul la pensie de handicap, cereţi sprijinul echipei „Revendicarea” pe adresa de e-mail revendicarea@primatv.ro sau la telefon: 0723.073.654.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net