Vrea 2,1 milioane € pe timbrul ăsta

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cu toate că sunt doar 12 exemplare în toată lumea, un timbru rar,  Mauritius de 2 penny, se găseşte şi în colecţia unui brăilean care şi-a făcut  blog şi vrea să ia o căruţă de bani cu primul timbru colonial din lume.

Brăileanul Nelu Ivan (63 de ani) este un om foarte bogat, chiar dacă duce o viaţă obişnuită, care nu-i trădează cu nimic averea. Acesta deţine un timbru extrem de rar, care valorează 2,1 milioane de euro.

Fost salariat al Combinatului de la Chiscani, Nelu Ivan este preşedintele Asociaţiei Filatelice „Dunărea" Brăila, şi a moştenit valorosul exemplar de la tatăl său. În 1977, i-a lăsat moştenire fiului colecţia de timbre, printre care mult-râvnitul Mauritius, de la 1847. Acum, brăileanul şi-a creat propriul blog prin care speră să vândă timbrul.

„Nu vreau să mă îmbogăţesc, să-mi cumpăr maşini scumpe sau să-mi construiesc vilă. O parte din bani o să-i dau rudelor, apoi o să investesc în cultură", ne-a spus Nelu Ivan. Aproape 5.000 de vizitatori au admirat pe internet celebra marcă poştală, sora geamănă a celei deţinute de Regina Marii Britanii.

Nimeni nu s-a încumetat, deocamdată, să ofere 2.100.000 de euro pentru Mauritius. Evident, nu ţine acasă comoara, de teamă să nu fie jefuit.

„E la bancă, într-o casetă specială", spune Ivan. În urmă cu câţiva ani, Ivan a expus, prima dată, celebrul Mauritius. Cineva i-a oferit pe el 5 miliarde de lei vechi, însă a refuzat să-l înstrăineze. Brăileanul colecţionează de aproape patru decenii şi n-ar fi renunţat nici în ruptul capului la cea mai valoroasă piesă a colecţiei sale.Acum, s-a răzgândit.

Ce poţi cumpăra cu 2,1 milioane €

* 42 de apartamente, la preţul de 50.000 de euro fiecare

*  220 de Dacia Logan, la 10.000 de euro bucata

* 55 de cai de curse, la preţul de 20.000 de euro exemplarul

Click! spune

Insula Mauritius a devenit celebră datorită unui timbru, la care visează fiecare filatelist. Timbrul numit "Mauritius albastru" a fost emis în fosta colonie britanică, în 1827.

Până azi s-au mai păstrat doar 12 exemplare, estimate de colecționari ca fiind cele mai valoroase din lume.

Faima sa se datorează greșelii gravorului: în timp ce grava plăcile, Joseph Barnard avea în fața ochilor sigla atârnată deasupra oficiului poștal.

Astfel, în loc de cuvintele «Post paid» (franco) a aplicat pe timbru inscripția «Post Office». Azi, locuitorii insulei îi sunt recunoscători gravorului distrat. Datorită lui, timbrele cu efigia reginei britanice Victoria au făcut insula celebră.

Citeşte şi:

La 22 de ani, are timbre de 20.000 de euro

Are timbru de 2 milioane €!

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net