Voucherele de vacanță în valoare de 1.450 de lei, aprobate de Senat

Ultima actualizare:

    Senatul a aprobat normele care reglementează apariția voucherelor de vacanță, în forma propusă de Guvernul Tudose
Senatul a aprobat normele care reglementează apariția voucherelor de vacanță, în forma propusă de Guvernul Tudose

Voucherele de vacanță se întorc! Senatul a adoptat proiectul de lege pentru aprobarea OUG 46/2017 referitoare la voucherele de vacanță în forma promovată de Guvern. Autoritățile publice locale și centrale trebuie să acorde angajaților, pentru perioada 1 iulie 2017 - 30 noiembrie 2018, vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei. Pentru a intra în vigoare, legea trebuie aprobată și de Camera Deputaților, for decizional

Click vă spune principalele prevederi ale legii, îndelung cerute de patronatele din turism. În primul rând legea stabilește fără echivoc, cine o să dea voucherele de vacanță: instituțiile și autoritățile publice, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, precum și operatorii economici la care statul sau unitățile administrativ-teritoriale sunt acționari unici ori majoritari sau dețin direct ori indirect o participație majoritară.

Potrivit Agerpres, voucherele se "acordă, în limita sumelor prevăzute în bugetul alocat cu această destinație, în perioada 1 iulie 2017 — 30 noiembrie 2018, o singură indemnizație de vacanță sau o singură primă de vacanță, după caz, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat. În limita resurselor bugetare, angajatorul stabilește (...) când acordă voucherele de vacanță, de comun acord cu organizațiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanții salariaților, după caz"se arată în documentul promovat de Guvern

Legea spune clar ce se poate face și ce nu cu voucherele de vacanță. Astfel, tichetele emise pe suport electronic pot fi utilizate doar pentru achiziționarea de servicii în unitățile turistice, fiind considerată contravenție dacă voucherul este acceptat de la alte persoane decât titularul.

De asemenea este interzisă: comercializarea voucherelor, fapta de a da rest în bani la voucherul de vacanță, diminuarea valorii nominale a acestora și vânzarea de către agențiile de turism la un preț mai mare a aceluiași pachet de servicii achiziționat cu vouchere de vacanță, față de cel achitat cu alte mijloace de plată.

Opoziția a atacat Ordonanța voucherelor

”Se acordă vouchere de vacanță într-un an în care au fost tăiate la rectificarea bugetară 10,6 miliarde de lei de la investiții. PNL nu susține această Ordonanță, această măsură, tocmai pentru că nu își are rostul, în condițiile în care deja, pentru unii, salariile în sectorul bugetar au crescut cu 50%", a spus Florin Cîțu, senator PNL potrivit Agerpres

Surprinzător, președintele Comisiei de buget-finanțe, senatorul PSD Eugen Teodorovici, și-a exprimat dezacordul față de modalitatea de acordare a acestor vouchere de vacanță.

Proiectul de lege privind aprobarea OUG 46/2017 pentru modificarea și completarea OUG 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță a fost adoptat de plenul Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată, cu 70 de voturi "pentru", 12 "abțineri" și 24 "împotrivă".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net