Viorica Dăncilă, bătută în plină stradă la alegerile din 2009, candidat la prezidențialele din 2019

Ultima actualizare:

    Viorica Dăncilă a fost desemnată premier în ianuarie 2018, iar în noiembrie 2019 va candida pentru funcția de președinte al Românieifoto: arhiva Click!
Viorica Dăncilă a fost desemnată premier în ianuarie 2018, iar în noiembrie 2019 va candida pentru funcția de președinte al Românieifoto: arhiva Click!

Viorica Dăncilă a fost desemnată, marți, oficial candidatul PSD la alegerile prezidențiale din această toamnă. Premierul a obținut susținerea majorității liderilor social-democrați, în Biroul Politic Național. Puțini își mai amintesc astăzi că Viorica Dăncilă a fost protagonista unui episod controversat la alegerile prezidențiale din 2009, când a fost agresată în plină stradă.

Ascensiunea doamnei Viorica Dăncilă este cu adevărat impresionantă, de la europarlamentarul PSD cu o prestație mediocră la Bruxelles și o coafură care a provocat numeroase reacții ironice, la primul premier femeie din istoria României, considerată de mulți soluția de avarie pentru un Liviu Dragnea care se fripsese deja cu doi premieri bărbați, rebeli și nerecunoscători, apoi la salvatoarea partidului după încarcerarea președintelui Dragnea, iar acum candidatul la alegerile prezidențiale din partea partidului aflat la guvernare.

Originară din Roşiorii de Vede, Viorica Dăncilă a prins căderea comunismului ca profesoară la Liceul din Videle. În politică a intrat în 1996, odată cu înscrierea în PSD. A obţinut prima funcţie în partid în 2005, când a devenit preşedintele Organizaţiei Judeţene de Femei, şi a continuat să urce treaptă cu treaptă ierarhia până ce, în 2015, a fost aleasă şefa tuturor femeilor social democrate. De formaţie inginer petrolist, are un master în ştiinţe politice, obţinut în 2006, la vârsta de 43 de ani. În momentul desemnării în funcția de premier al României, la începutul anului 2018, se afla la al doilea mandat de eurodeputat.

De atunci s-a vorbit foarte mult despre gafele Vioricăi Dăncilă, gramaticale, politice, de comportament, despre alegerile ei vestimentare, despre loialitatea față de Liviu Dragnea, iar în ultima vreme este invocat tot mai des curajul de a nu părăsi barca social-democrată la greu, de a lua pe umerii ei eșecul prezis de toată lumea la alegerile prezidențiale 2019. Curaj, inconștiență, încredere în sine sau ambiția de a dovedi că poate obține rezultate prin forțe proprii? Vom vedea după primele exit poll-uri din 10 noiembrie.

Viorica Dăncilă, agresată verbal și fizic în campania electorală din 2009

Viorica Dăncilă a mai fost în prim-planul unor alegeri prezidențiale, chiar dacă nu din postura de candidat. În campania electorală din 2009, Viorica Dăncilă ar fi fost agresată verbal și fizic de un simpatizant al fostului PD-L, pentru că actualul premier a îndrăznit să rupă niște afișe ale adversarilor politici.

Cazul ei a ajuns și în instanță. În fața procurorilor, Viorica Dăncilă a povestit că se afla într-o acțiune electorală pe străzile orașului Videle (Teleorman), alături de vreo 20-25 de tineri PSD-iști. La un moment dat, ea a fost luată în primire de primarul Lucian Militaru (PD-L), care i-a reproșat că a rupt două afișe electorale cu Traian Băsescu. Cei doi au avut un schimb dur de replici, dar a intervenit și un apropiat al edilului, un anume C. N., simpatizant al PD-L, care a înjurat-o și a lovit-o pe Dăncilă.

„În timp ce discutam, din mașină a coborât un membru PD-L, N. C., care, de cum a ieșit, a început un limbaj foarte violent, s-a repezit la unul dintre oamenii care mă însoțeau. După ce a terminat o altercație cu respectivul, s-a întors spre mine și m-a lovit, sub ochii primarului [...]. Cu toate că se vede semnul loviturii, domnul primar susține că nici măcar nu m-a lovit. De fapt, nici nu mă așteptam la o altă atitudine din partea sa”, a declarat la acea vreme Viorica Dăncilă, conform Știrile Kanal D.

Viorica Dăncilă și greșelile gramaticale

E greu de inventariat greșelile gramaticale făcute de Viorica Dăncilă într-un an și jumătate de când este premier, pur și simplu pentru că sunt foarte multe. După încarcerarea lui Liviu Dragnea, discursul Vioricăi Dăncilă s-a schimbat însă radical. Fostul președinte Traian Băsescu a fost cel care a observat că discursul Vioricăi Dăncilă s-a îmbunătățit foarte mult, iar greșelile care făceau furori pe rețelele sociale au dispărut ca prin minune. Iată un top al celor mai populare greșeli ale premierului.

  • În cadrul unei şedințe de guvern, a spus 20-20 în loc de 2020: "Tot astăzi adoptăm în perspectiva Euro douăzeci-douăzeci şi hotărârea Guvernului".
  • A spus de şase ori „imunoglobină” în loc de „imunoglobulină”, în timpul unei şedinţe a Executivului.
  • La întâlnirea cu premierul Benjamin Netanyahu, singurul răspuns pe care premierul Dăncilă l-a dat la o întrebare în limba engleză din partea omologului israelian a fost: “He, he”.
  • La întâlnirea cu Papa Francisc de la Vatican, Viorica Dăncila nu a învăţat în engleză formula de adresare către Suveranul Pontif, rostind: “Sfinţia Voastră, I am very glad for this opportunity”.
  • Întrebată de presă dacă îi este frică de o plângere penală, prim-ministrul a răspuns: „Orice om îi este teamă de o plângere penală”.

Citește și:

VIDEO Ce intervenţii estetice are Viorica Dăncilă! Premierul ţine mult la imagine

Viorica Dăncilă a vorbit despre soţul ei. Nu a fost dragoste la prima vedere

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net