Violatorii din Vaslui îşi bat joc de victimă şi din închisoare!

Ultima actualizare:

    Cei şapte violatori: Bogdan Boicu, Silviu Burada, Paul Burlacu, Ionuţ Surleac, Petrică Bolboceanu, Alin Rotaru şi Silviu Avadanei Foto: "Adevărul"
Cei şapte violatori: Bogdan Boicu, Silviu Burada, Paul Burlacu, Ionuţ Surleac, Petrică Bolboceanu, Alin Rotaru şi Silviu Avadanei Foto: "Adevărul"

Cei șapte tineri din localitatea vasluiană Văleni, condamnați la închisoare după ce au violat o elevă până la leșin, n-au achitat nici un leu din despăgubirile la care au fost obligați de instanță cu titlul de daune morale.

După aproape un an de la pronunțarea sentinței, avocata fetei abuzate a înaintat o acțiune la Judecătoria Vaslui prin care cere executarea silită a celor şapte violatori. Solicitarea urmează a fi analizată miercuri, 29 iunie.

Trimişi după gratii, Silviu Avadanei (23 de ani), Ionuţ Bogdan Boicu (22 de ani), Petrică Bolboceanu (24 de ani), Silviu Burada (22 de ani), Paul Andrei Burlacu (29 de ani), Alin Dumitru Rotaru (20 ani) şi Ioan Surleac (21 de ani) au fost obligați de Curtea de Apel Iași să achite victimei, în solidar, suma de 70.000 de lei.

Sfidare: "Va lua praful de pe tobă!"

Mama violatorului Ovidiu Burada (cel care a primit cea mai mare pedeapsă – zece ani de închisoare, fiind considerat inițiatorul violului în grup) a continuat și după pronunțarea condamnării definitive să ia victima peste picior. „Va lua praful de pe tobă cât băieții sunt închiși“, a spus cu seninătate mama tânărului.

Avocata Mioara Donosă, reprezentanta adolescentei violate pe 10 noiembrie 2014, la vârsta de 18 ani, a declarat că va demara toate demersurile legale necesare astfel încât victimei să i se acorde despăgubiri pentru traumele și umilințele îndurate. „Dacă nu se vor achita daunele pe durata detenției, ne vom opune eliberării condiționate, atunci când va fi cazul, iar procedura executării silite va continua după eliberarea condamnaților. Este vorba de o reparație morală pentru victimă, așa cum a apreciat instanța de apel“, a declarat avocata Mioara Donosă.

Violul care a revoltat o ţară întreagă

Poate cel mai fierbinte subiect al verii lui 2015 a fost cazul elevei de 18 ani din localitatea vasluiană Văleni, violată până la leşin, în noiembrie 2014, de şapte tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani. Arestaţi preventiv, cei şapte violatori au fost eliberaţi în luna aprilie 2015, ca urmare a unei decizii controversate a magistraţilor vasluieni. Mai mult, câţiva dintre tineri au făcut afirmaţii sfidătoare – “Nu merităm cinci ani pentru cinci minute” sau “N-a fost viol, a fost sex-surpriză”, iar mulţi săteni din Văleani le-au luat apărarea celor acuzaţi. Ziarul “Adevărul” şi site-ul adevarul.ro au declanşat o campanie, “Dreptate pentru fata violată din Vaslui”, demers căruia i s-au alăturat şi alte instituţii media. O petiţie online, iniţiată în luna iulie, a strâns 450.000 de semnături ale românilor revoltaţi ca urmare a eliberării celor şapte tineri.  În noiembrie 2015, magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi i-au condamnat definitiv pe violatori cu pedepse cuprinse între şase şi zece ani în spatele gratiilor.

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net