Vindeau țigări de contrabandă la amanet. Doi frați au pus la cale afacerea ilegală, în Piața Reșița, din Capitală

Ultima actualizare:

    Țigările de contrabandă aduse din Republica Moldova erau vândute la amanet cu 10 lei pachetul
Țigările de contrabandă aduse din Republica Moldova erau vândute la amanet cu 10 lei pachetul

Vindeau țigări de contrabandă la amanet. Doi frați au pus la cale afacerea ilegală, în Piața Reșița, din Capitală și câștigau bani frumoși. Aceștia aveau câte 200 de clienți pe zi și vindeau pachetul cu 10 lei.

Astăzi, 5 august, au avut loc 37 de percheziții domiciliare în  București, Ilfov și Constanța. Oamenii legii au vizat destructurarea a două grupuri infracționale organizate specializate în săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

În vizorul acestora se află două grupări conduse de doi frați care vindeau  de țigări fără marcaj fiscal, provenite, de regulă, din Republica Moldova.

Acestea erau introduse ilegal în România și erau comercializate mai apoi la un amanet din zona Piața Rețișa, din sectorul 4, dar și într-o garsonieră.

”Activitățile de comercializare a țigărilor provenite din contrabandă sunt desfășurate în două puncte de desfacere, poziționate strategic la extremitățile Pieței Reșița. Astfel, unul dintre ei coordonează activitatea infracţională de comercializare a ţigărilor de contrabandă ce se desfăşoară la o garsonieră pe care o deţine la parterul unui bloc din apropierea pieței, acesta fiind sprijinit de alte persoane care în momentul în care în zonă îşi fac apariţia organele de poliţie, îl anunţă pentru a închide fereastra. Pe de altă parte, celălalt lider la un amanet.  Și la acest punct de desfacere sarcinile membrilor grupării sunt foarte bine stabilite, în sensul că, în timp ce una dintre persoanele menţionate mai sus se află în interiorul amanetului şi vinde ţigări de contrabandă pe fereastra uşii de acces în amanet, ceilalţi stau afară în stradă şi abordează potențialii clienți, pe care îi îndrumă să cumpere ţigări. Totodată, cei aflaţi în afara amanetului asigură zona şi îl anunţă de fiecare dată (de cele mai multe ori prin intermediul unei staţii de emise recepţie) pe cel aflat în interior despre eventuala prezență în zonă a organelor de poliție”, au precizat reprezentanții Poliției Capitalei.

Vindeau țigările de contrabandă cu 10 lei pachetul

Țigările de contrabandă se vindeau la amanet după un program strict: de la ora 8.00 până la 19.00. Și nu duceau lipsă de clienți.

În medie, 200 de inși cumpărau, iar pachetul costa 10 lei. La sediul DIICOT – Structura Centrală, au fost duse la audieri 26 de suspecți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net