VIDEO Elicopter militar prăbuşit în judeţul Sibiu. Opt persoane au murit

Ultima actualizare:

    Elicopterul a luat foc în aer
Elicopterul a luat foc în aer

Un elicopter militar s-a prăbuşit, vineri dimineaţă, lângă municipiul Mediaş, în nordul judeţului Sibiu. Opt persoane au murit şi două au fost rănite.

UPDATE 17.50 În jurul orei 17.40 un avion tip Spartan a aterizat la Bucureşti cu cei doi militari supravieţuitori, unul de 47 de ani şi celălalt de 41 de ani. Au fost transportaţi la Spitalul de Arşi.

Lista militarilor ucişi în accidentul aviatic

  • comandorul Artur-Grigore Palfi, în vârstă de 46 de ani, căsătorit, tatăl unui copil
  • căpitanul medic Rareş-Cosmin Moldovan, de 34 ani, căsătorit, tatăl unui copil
  • căpitanul Răzvan-Aurel Moldovan, de 29 de ani, căsătorit
  • sublocotenentul Andrei-Cătălin Apostol, în vârstă de 25 de ani, necăsătorit
  • maistrul militar cls. I Paul Bădescu, de 41 ani, necăsătorit
  • maistrul militar cls. II Dorin Fodor, de 43 de ani, căsătorit, tatăl a doi copii
  • maistrul militar cls. III Vasile-Marian Gădălean, de 33 de ani, necăsătorit, tatăl unui copil
  • maistrul militar cls. III Constantin-Dorin Filip, 30 ani, necăsătorit

Imagini cu militarii morţi în accident

UPDATE 15:15 Bărbatul rănit în accidentul aviatic din Sibiu care a fost dus cu elicopterul SMURD la UPU din Târgu Mureş va fi transferat la Spitalul de Arşi din Bucureşti, întrucât are arsurile de gradele II şi III pe 40% din suprafaţa corpului, susţine Mediafax.

Potrivit medicului-şef de gardă de la UPU a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, Turucz Emilia, computerul tomograf a arătat că rănitul nu are leziuni interne. Militarul are însă leziuni şi fracturi maxilo-faciale, care nu îi pun viaţa în pericol, a spus Turucz, care a arătat că, pe de altă parte, arsurile suferite de acesta impun transferul la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Imagini de la locul în care s-a prăbuşit elicopterul în judeţul Sibiu

În ceea ce îl priveşte pe cel de-al doilea rănit, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, Mariana Negoiţă, a declarat pentru aceeaşi sursă, că este conştient, are traumatisme cranio-cerebrale, fracturi la picioare şi arsuri la mâini.

Una dintre persoanele ajunse printre primele la locului accidentului spune că cei doi militari care au supravieţuit prăbuşirii elicopterului erau în afara aparatului de zbor, reuşind să iasă singuri. El a spus că unul dintre ei era conştient, în picioare şi acoperit cu o pătură, iar celălalt era întins pe jos, într-o stare mai gravă. ”Când am ajuns elicopterul era în flăcări”, au precizat surse citate de Mediafax.

UPDATE 13:30 Cei doi supravieţuitori ai tragediei vor fi transportaţi de urgenţă la un spital din Târgu Mureş, a declarat pentru AGERPRES, Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Informaţia a fost confirmată şi de primarul municipiului Mediaş, Teodor Neamţu.


    Foto: Captură Ora de Sibiu
Foto: Captură Ora de Sibiu

UPDATE 12:10 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu a anunţat că opt persoane sunt decedate, iar alte două sunt grav rănite. Acestea au suferit arsuri şi au fost transportate de urgenţă la spital. Epava elicopterului a fost găsită în satul Ștejărișu, care aparține de comuna Iacobeni. Surse medicale susţin că răniţii sunt într-o stare foarte gravă, fiind resuscitaţi, potrivit România Tv.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) din Sibiu a solicitat sprijinul ISU Mureş pentru intervenţia la accidentul în care a fost implicat un elicopter militar în nordul judeţului Sibiu, a declarat căpitanul Cristian Mureşan, reprezentant al ISU Mureş. 

Elicopterul prăbuşit este un IAR 330 Puma Socat. De altfel, cel mai performant pe care îl are în dotare armata română. Elicopterul a fost modernizat cu ajutorul unor parteneri din Israel şi Africa de Sud şi poate executa o gamă foarte largă de misiuni.

Localnici din satul Mălâncrav au mărturisit că au văzut elicopterul survolând localitatea la o înălţime foarte mică. "Am văzut elicopterul, eram în curte şi chiar mă miram de ce zboară atât de jos. Elicopterul zbura dinspre Mălâncrav spre Laslea", a povestit unul dintre localnici, anunţă România Tv.

Mai multe ambulanţe s-au deplasat la faţa locului
Mai multe ambulanţe s-au deplasat la faţa locului

UPDATE 11:50 Ministrul apărării, Mircea Duşa, a explicat, pentru România TV, că elicopterul prăbuşit decolase din Turda şi participa la un exerciţiu militar. La bord se aflau opt persoane, dar ministrul nu a putut oferi informaţi legate de starea lor sau de posibili supravieţuitori.


    Mai multe ambulanţe s-au deplasat la faţa loculuiFoto: Turnul Sfatului
Mai multe ambulanţe s-au deplasat la faţa loculuiFoto: Turnul Sfatului

"Am discutat cu domnul Arafat ( n.r.-secretar de stat în MAI ) şi un elicopter SMURD se îndreaptă spre locul accidentului. De asemenea va merge şi un elicopter al MAPN, sperăm doar ca timpul să permită zborul în zona respectivă", a mai adăugat aceasta.

Apar și primele ipoteze care ar fi dus la producerea accidentului. Prima susține că unul din motoarele elicopterului a luat foc, iar cea de-a doua invocă o eroare umană, amplificată de condițiile meteo.

Două elicoptere, unul militar și unul al SMURD se îndreaptă spre zona respectivă, a anunțat ministrul, care se deplasează și el înspre locul prăbușirii. Zona respectivă nu este acoperită de nicio rețea de telefonie mobilă.

UPDATE 11:40 Elicopterul a fost văzut intrând în derivă acum aproximativ două ore. Oamenii locului vorbesc despre faptul că înainte de a se prăbuși, elicopterul a fost văzut luând direcția Iacobeniului, înspre o zonă împădurită. ”Acum vreo două ore cred că s-a petrecut tragedia. Oamenii din sat vorbesc că elicopterul s-a învârtit razant, de vreo două ori, deasupra satului. Era în derivă. După aceea s-ar fi îndreptat către Iacobeni, oamenii din sat au plecat în căutarea locului, s-au mobilizat. O grămadă de ambulanțe și de mașini de pompieri au trecut de asemenea prin sat în căutarea locului”, a povestit Marius Dudaș, secretarul comunei Laslea, de care aparține satul Mălâncrav, pentru turnulsfatului.ro

Un elicopter militar s-a prăbușit în zona Laslea-Mălâncrav, judeţul Sibiu. Potrivit unor surse neoficiale, în elicopter erau 10 persoane, iar mai multe dintre ele au decedat. Toate echipajele Serviciului de Ambulanță Mediaș au plecat spre locul tragediei, informează România Tv.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net