VIDEO Cod roşu de inundaţii! Zeci de gospodării şi culturi distruse

Ultima actualizare:

    Cod galben de inundatii
Cod galben de inundatii

Trei orașe și patru comune ale județului Prahova au fost afectate de ploile torențiale din ultimele ore, cea mai afectată fiind comuna Provița de Jos, unde mai multe tronsoane de drum, poduri și mașini au fost avariate, câteva podețe au fost luate de viituri, iar mai multe animale au murit înecate.

UPDATE 15.30:  Premierul Victor Ponta, care se află la Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Dolj, a anunţat că va pleca marţi după-amiază, în judeţul Gorj, grav afectat de inundaţii, el spunând că nu trebuie creată panică şi că nimeni nu a păţit nimic, scrie Mediafax.

Update 15.27: Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA anunţă participanţii la trafic că pe DN 7A, sectorul cuprins între km 16+500 – 16+700, localităţile Sălişte şi Malala din judeţul Vâlcea, circulaţia rutieră este blocată temporar din cauza unei viituri de circa 150 mc.

De asemenea, pe DN 65C, Craiova (DJ) – Horezu (VL) pe sectorul de drum cuprins între km 107+410 – km 107+450, în zona localităţii Măldăreşti (VL), circulaţia este întreruptă din cauza alunecării unor terasamente care au afectat partea carosabilă, iar traficul rutier se desfăşoara deviat, pe următorul traseu: DN 65C km 106+090 – DC 140 – DJ 676H – DN 65C km 109+296.

Update 14.20: Cod roşu de inundaţii pe râurile Gilort, Lotru, Olteţ şi Cerna din Gorj şi Vâlcea.  Hidrologii au emis o avertizare de cod roşu de inundaţii pe râurile Gilort, Lotru, cursul superior al Olteţului şi afluentul său Cerna, din judeţele Gorj şi Vâlcea, valabilă marţi de la 14.15 până la 23.00, scrie romaniatv.net.

Potrivit avertizării, ca urmare a precipitaţiilor cu caracter torenţial înregistrate în ultimele ore şi a celor estimate, se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşirea cotelor de pericol, pe Gilort amonte de staţia hidrologică Tg. Cărbuneşti (judeţul Gorj), pe râul Lotru (judeţul Vâlcea), pe cursul superior al Olteţului şi pe afluentul său Cerna (judeţele Gorj şi Vâlcea).

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, ploaia torențială din noaptea de luni spre marți a provocat pagube materiale în orașele Sinaia, Breaza și Comarnic și în patru comune ale județului, transmite Mediafax.

La Breaza au fost inundate trei curți și două case, la Comarnic apa a intrat într-o locuinţă, un beci şi două curți, iar la Sinaia o gospodărie a fost inundată.

Oamenii din sudul ţării se luptă să scoată apa şi mâlul din case. Ploile căzute luni seara au afectat deja staţiunile vâlcene Călimăneşti, Govora, Olăneşti şi Ocnele Mari, dar şi municipiile Drăgăşani şi Râmnicu Vâlcea, scrie romaniatv.net.

Peste 2.000 de hectare de culturi agricole din Dobrotești, judeţul Teleorman, au fost parțial distruse, iar în alte cinci localități gospodării, terenuri și drumuri au fost afectate în urma precipitațiilor al căror debit a depășit 60 de litri/metrul pătrat și după ce apele unui râu s-au revărsat.

Astfel, datele prezentate de ISU Teleorman, care citează raportul operativ al Comitetului Local pentru Situații de Urgență al comunei Dobrotești, arată că în satele Dobrotești și Merișani o suprafață de aproximativ 2.380 de hectare de culturi cu grâu, orz, rapiță, porumb, mazăre și floarea-soarelui au fost distruse în proporții variind între 60% și 75 %.

Alte cinci comune ale județului Teleorman au fost, de asemenea, afectate de inundațiile provocate de precipitațiile abundente al căror debit a ajuns la 66 de litri pe metrul pătrat și în urma cărora s-au produs scurgeri de pe versanți, iar apele râului Clănița s-au revărsat.

Astfel, în comunele Tătărăștii de Sus, Tătărăștii de Jos, Olteni, Gălățeni și Trivalea Moșteni au fost inundate 52 de curți, 30 de anexe gospodărești, 40 de hectare de pășuni, două hectare de teren arabil, au fost colmatate 75 de fântâni și au fost avariate sau acoperite cu aluviuni drumuri județene și comunale pe o lungime de nouă kilometri.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net