Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, plasat în arest la domiciliu

Ultima actualizare:

    foto: Eduard Enea/Adevărul
foto: Eduard Enea/Adevărul

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost reținut joi noaptea de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru trafic de influență în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu. Mita de care e acuzat e uluitoare.

UPDATE 19.52: Bogdan Olteanu va fi plasat în arest la domiciliu. Avocatulu lui Bogdan Olteanu a precizat că a contesta deja măsura. ”Măsura maximă preventivă pentru ce este în dosar este controlul judiciar”, susține apărătorul lui Olteanu.

UPDATE: BNR îi retrage atribuțiile lui Bogdan Olteanu

Reprezentanții BNR au reacționat, prin intermediul unui comunicat, la decizia DNA de a-l reține pe viceguvernatorul Bogdan Olteanu. Atribuțiile sale au fost preluate de alte persoane cu drept de conducere. Iată comunicatul BNR:

„În legătură cu reținerea domnului Bogdan Olteanu, Banca Națională a României precizează că ancheta Direcției Naționale Anticorupție — Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție vizează activitatea acestuia desfășurată înainte de încredințarea de către Parlament a mandatului de viceguvernator al BNR, conform comunicatului publicat de DNA. BNR menționează că activitatea instituției se desfășoară normal, atribuțiile domnului viceguvernator urmând a fi preluate conform procedurilor interne în vigoare de către ceilalți membri ai conducerii executive”.

UPDATE: Bogdan Olteanu ar fi primit mita în sediul PNL, anunță surse din cadrul anchetei. DNA precizează că în cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Un lider important al unei instituții de prestigiu din România a recunoscut că a făcut afaceri murdare cu Sorin Ovidiu Vîntu. Bogdan Olteanu, viceguvernatorul BNR, a fost reținut de DNA azi-noapte pentru că ar fi luat mită circa 2 milioane de euro. Banii i-ar fi fost acordați de Sorin Ovidiu Vîntu pentru mai multe servicii în folosul acestuia. În dosar se face referire la sprijin electoral, servicii de marketing și consultanță pentru traficarea influenței în vederea numirii guvernatorului Deltei Dunării, zonă în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu avea interese economice, spun surse citate de Agerpres.

Banii au ajuns la Bogdan Olteanu cash, printr-un intermediar al lui Vîntu.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost adus joi dimineața la sediul Direcției Naționale Anticorupție cu o autospecială de la Penitenciarul Rahova. El a venit la DNA în legătură cu un memoriu pe care l-a înaintat procurorilor anticorupție.

Ulterior, în presă au apărut informații potrivit cărora Călin Popescu-Tăriceanu și Bogdan Olteanu ar fi implicați într-un nou dosar al lui Sorin Ovidiu Vîntu privind fapte de corupție în legătură cu numirea lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării, însă președintele Senatului a refuzat să le comenteze.

La rândul său, fostul guvernator al Deltei Dunării Liviu Mihaiu a precizat că nu a știut și nici nu a participat la pretinsa tranzacție vehiculată în presă pentru numirea sa în funcție.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net