Vaporaşele de pe Bega stau de patru luni la mal. De ce nu pot naviga încă

Ultima actualizare:

    Două dintre cele şapte vaporaşe cumpărate de Primăria TimişoaraFoto: "Adevărul"
Două dintre cele şapte vaporaşe cumpărate de Primăria TimişoaraFoto: "Adevărul"

Şapte ambarcaţiuni cumpărate de Primăria Timişoara pentru agrement nu pot fi folosite! Vaporaşele Decebal, Burebista, Traian, Glad, Savoya, Mercy şi Ferdinand, aduse la sfârşitul lunii mai, cu câteva zile înainte de alegerile locale, nu circulă încă din cauza unor probleme birocratice.

Timişorenii care sperau să meargă la plimbare pe apă îşi pun pofta-n cui! Şapte vaporaşe frumoase au fost cumpărate de Primăria Timişoara în cadrul unui proiect european de reamenajare a malurilor Begăi. Ambarcaţiunile, care au costat aproximativ 11 milioane de lei, au fost construite la Galaţi şi au ajuns, pe rând, la Timişoara. Inaugurarea oficială a vaporaşelor a avut loc la sfârşitul lunii mai, chiar de ziua primarului Nicolae Robu, cu puţin timp înainte de alegerile locale.

Pe parcusul verii, timişorenii s-au putut plimba cu vaporaşele pe Bega, în cadrul unor teste, urmând ca ambarcaţiunile să fie introduse în circuitul de transport public şi pentru trasee de agrement. La patru luni de la inaugurare, acest lucru nu s-a întâmplat încă, iar edilul susţine de fiecare dată că mai este nevoie de obţinerea unor avize.

E nevoie de administraţie portuară

Pentru că s-a săturat să tot dea explicaţii de ce vaporaşele cumpărate cu bani grei sunt ţinute la mal, primarul l-a scos la înaintare pe Ioan Goia, şeful Regiei Autonome de Transport Timişoara (RATT). Acesta a spus că pentru punerea în circulaţie a vaporaşelor e nevoie de desemnarea unui operator de transport naval, astfel că RATT a început procedurile pentru a obţine statut. Lucrurile sunt însă complicate, întrucât e nevoie de înfiinţarea unei administraţii a căii navigabile şi a unei administraţii portuare. Iar pentru că Bega este navigabilă de la Uzina de Apă din Timişoara până la graniţa cu Serbia, e necesar acordul tuturor Consiliilor Locale din localităţile tranzitate de Bega. „Se pare că anul ăsta nu vom putea funcţiona decât în probe operaţionale, cu sau fără călători“, a adăugat şeful RATT.

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net