Vând jucăriile nepoților să facă un ban de Sărbători

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Românii sunt în toiul pregătirilor pentru Sărbători. Cei cu dare de mână au dat iama în mall-uri și supermarketuri după bunătăți, cei mai amărâți strâng ban pe ban să pună o pâine pe masa de Crăciun.

Sunt și români pentru care Sărbătorile nu mai sunt demult motiv de bucurie. Sunt atât de săraci, încât numai gândul la o masă copioasă le dă fiori pe șira spinării. Ca să țină totuși pas cu tradițiile, fac eforturi de neimaginat! Mulți dintre ei au ajuns să vândă din casă pentru a lua de-ale gurii de Sărbători. În Capitală, aproape fiecare bulevard sau stradă mai răsărită ”găzuiește” câte un târg ambulant. Nu unul oficial, organizat de primărie, ci unul ”ad-hoc”, încropit chiar pe trotuare. Zeci de persoane nevoiașe își amplasează aici ”tarabele” pe care expun, conștiincios, tot ce au mai de preț prin casă. Amintiri din vremea copilăriei, vederi vechi de pe litoral, rujuri pe jumătate consumate, ochelari de soare fără lentile, haine ponosite sau jucării comuniste fabricate la Arad. Orice îți trece prin minte găsești la vânzare în ”târgurile săracilor”. Prețurile, și ele derizorii, desigur! ”Am la 1 leu această brichetă frumoasă. Nu are gaz acum să vă arăt că merge, dar e d-aia contra vântului. La 2 lei avem ochelarii de soare, iar păpușa e 3 trei lei. A fost a nepoțelei mele, dar nu mai are nevoie de ea, că s-a făcut mare. Le dăm, că vine Crăciunul și ne prinde cu buzunarele goale”, spune tanti Maria (69 de ani), o pensionară din sectorul 2 al Capitalei. Nu doar bătrânii vin în târgurile foamei. Ruxandra, o tânără de 37 de ani, a prins ieri liber la job și s-a gândit să își rotunjească și ea un pic veniturile. Nu de alta, dar salariul pe care îl câștigă la casieria unui hipermarket abia îi ajunge pentru plata utilităților. Pentru traiul zilnic, Dumnezeu cu mila! ”Azi am făcut 7 lei. Am vândut două rujuri și un șal pe care îl primisem cadou. Merge prost, dar au fost și zile mai bune. Am câștigat și câte 50 de lei într-o zi. Poate acum, de Sărbători, să meargă mai bine, ca să avem și noi ce pune pe masă”, mărturisește femeia. Că lumea nu prea se înghesuie să cumpere, nu ar fi prea mare necaz. Mai rău e cu polițiștii, care îi amendează pe ”ambulanți” și le mai confiscă și marfa. Așa, oamenii pot pierde într-o zi ce au câștigat într-o lună întreagă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net