Vaccinul împotriva poliomielitei revine în cabinetele medicilor

Ultima actualizare:

    Vaccinul e administrat micuților de la 2 la 6 luni
Vaccinul e administrat micuților de la 2 la 6 luni

După două luni și jumătate de criză de vaccin hexavalent, leacul celor mai grave maladii la care sunt expuși micuții în primele luni de viață revine în cabinetele medicilor de familie. Circa 125.000 de doze de vaccin vor fi distribuite direcțiilor de sănătate publică, au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Peste 45.000 de nou-născuți au rămas nevaccinați de la începutul lunii martie, când vaccinul a dispărut din farmacii și din cabinetele medicilor. Atunci, oficialii Ministerului Sănătății spuneau că producătorul a întrerupt furnizarea în România din cauza lipsei stocurilor. La jumătatea acestei luni, livrarea a fost reluată, motiv pentru care toți bebeluși rămași nevaccinați vor fi imunizați în zilele care urmează. Vaccinul hexavalent va fi aplicat copiilor de două, patru și unsprezece luni. Acesta asigură protecție micuților în fața unor maladii precum tetanosul, poliomielita, difteria, hepatita B, pneumonia și meningita.

Ultima tranșă de vaccin hexavalent, de 107.000 de doze, a fost livrată în luna ianuarie, însă s-a dovedit a fi insuficientă. Marea problemă este că ministerul nu poate face stocuri din cauza termenului de valabilitate scăzut al produsului medical. Vaccinul hexavalent este asigurat gratuit bebelușilor cu vârste cuprinse între două și șase luni.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net