UPDATE Mircea Băsescu, a patra încercare să iasă de după gratii. Vezi decizia instanţei

Ultima actualizare:

    Mircea Băsescu își ascunde de fiecare dată cătușele când iese din duba Poliției
Mircea Băsescu își ascunde de fiecare dată cătușele când iese din duba Poliției

Mircea Băsescu, trimis în judecată pentru trafic de influenţă, a fost adus din nou, azi dimineaţă, la Tribunalul Constanţa. Aici se judecă cererea sa de înlocuire a măsurii de arestare preventivă cu arestul la domiciliu.

UPDATE 17.25:

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins constestaţiile depuse de Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână la decizia Tribunalului Constanţa care respinsese, în 25 iulie, ca nefondate cererile celor doi de înlocuire a măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu, anunţă Mediafax.

Decizia instanţei este definitivă.

Avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a declarat jurnaliştilor, înainte de pronunţarea instanţei, că nu există niciun argument pentru menţinerea clientului său în arest preventiv.

"Noi am avut toate argumentele legale, toate dispoziţiile legale care garantează dreptul la libertate, un fel de a spune dreptul la libertate, pentru că vorbim de un arest la domiciliu. Nu au niciun argument pentru menţinerea stării de arest", a spus Nelu Ţaşcă.

Fratele președintelui a fost adus cu duba Poliției, azi dimineață, în jurul orei 9.30. Și-a acoperit cătușele cu sacoul și a intrat în judecătorie destul de răvășit. Este a patra oară când încearcă să iasă de după gratii și cere ca măsura arestării preventive să fie înlocuită cu arestul la domiciuliu. Săptămâna trecută, miercuri, magistrații i-au respins solicitarea lui Băsescu. Rămâne de văzut dacă de data aceasta va avea mai multe șanse. Dacă judecătorii nu-l vor scoate din pușcărie, fratele șefului statului amenință că va face plângere la CEDO. El este acuzat că a primit 300 de mii de euro de la familia lui Bercea Mondial, pentru a facilita ieșirea din închisoare a interlopului.     

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net