UPDATE Copilul căzut în puț respiră cu ajutorul aparatelor, după ce a fost resuscitat

Ultima actualizare:

    70 de salvatori s-au chinuit peste 9 ore să îl scoată viu pe Dănuţ
70 de salvatori s-au chinuit peste 9 ore să îl scoată viu pe Dănuţ

Dănuț este internat la Terapie intensivă, în stare critică. A fost adus la Spitalul Grigore Alexandrescu în șoc hipotermic, din cauză că a stat mai bine de 11 ore în puț, cu jumătate de trup în apa rece. Acum, e la Terapie intensivă și respiră cu ajutorul aparatelor.

UPDATE. Ora 9.05. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, dr. Raluca Alexandru: „Copilul este în stare gravă, dar stabilă, internat la Terapie intensivă, în continuare ventilat mecanic și pe electroliză. Temperatura corpului a fost stabilizată și normalizată încă de azi-noapte. Diagnosticul pus de medici este pneumonie de aspirație. Adică, are lichid în plămâni, probabil a stat cu capul în jos și a înghițit apă sau a vomitat”.

UPDATE. Ora 8.40. Medicii de la spitalul din Roșiorii de Vede au anunțat, în urmă cu câteva momente, că mama băiețelului, însărcinată în luna a noua, și internată ieri poate pleca acasă. ”Gravida a fost internată în vederea supravegherii. Are o sarcină normală. A fost adusă marți, în jurul orei 12.00, de Ambulanță. A refuzat internarea, dar a fost adusă din nou în jurul orei 15.00, din cauza unui atac de panică. Astăzi, pacienta va fi externată, starea sa fiind stabilă. Din cauza șocului suferit, risca o naștere prematură”, a declarat, miercuri, dr. Ștefan Răgălie, purtător de cuvânt al Spitalului din Roșiorii de Vede.

Băiețelul de 1 an și 9 luni, din  localitatea Balta Săratu (Teleorman) a fost scos, marți seară, din puțul în care căzuse în aceeași dimineață. Apoi, a fost adus de urgență la București, cu un elicopter SMURD. Era deja intubat și ventilat mecanic. Medicii l-au diagnosticat cu hipotermie severă, după ce micuțul a stat o zi întreagă în apa rece a puțului în care căzuse.

Acum, Dănuț este„ în stare gravă, intubat și ventilat mecanic, dar stabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, dr. Raluca Alexandru.

Potrivit acesteia, „copilul a făcut şi un stop cardiac şi a avut nevoie de manevre de resuscitare. De asemenea, în prezent, copilului i se administrează perfuzie de rehidratare”, medicii fiind rezervați în ceea ce privește șansele lui de supraviețuire.

Dănuț a fost salvat de echipele de intervenţie din puţul unde rămăsese blocat la aproximativ 16 metri adâncime după mai mult de 11 ore. El a fost scos teafăr şi a primit îngrijiri medicale la faţa locului. Ulterior, copilul a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la spital în Bucureşti.

Specialiştii au lucrat concomitent pe două planuri - pe de o parte au încercat să sape pe lângă puţ şi să ajungă la copil pe sub pământ, iar pe de altă parte au introdus în puţ diverse dispozitive de prindere cu autoscara de salvare, pe care au băgat-o prin tuburile foarte înguste, de 30 – 35 de centimetri, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Teleroman, Adrian Gelu Dragomir, care a precizat că al doilea procedeu a avut success, scrie news.ro.

Pe durata operaţiunii, copilul de doi ani a fost monitorizat permanent cu o cameră video introdusă în puţ.

Potrivit pompierilor, apelul prin care se anunţa că un copil mic a căzut într-un puţ cu un diametru de 30 - 35 de centimetri a fost făcut în jurul orei 11.00, primele echipe trimise la faţa locului fiind de la Roşiorii de Vede. Ulterior, zonă au ajuns mai multe autospeciale de stingere şi descarcerare, dar şi echipaje medicale,  precum şi un echipaj de salvatori, o autospecială CBRN şi spitalul mobil, care au în dotare tunuri cu aer cald, din cadrul ISU Bucureşti - Ilfov.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net