Un vapor construit la Galați, cel mai tare din lume în 2016

Ultima actualizare:

    "Maersk Connector" poate lua la bord un echipaj de 90 de oameniFoto: Damen Galaţi
"Maersk Connector" poate lua la bord un echipaj de 90 de oameniFoto: Damen Galaţi

Asta da performanţă! Trofeul „Offshore Support Ship 2017 Award”, decernat la gala industriei navale de la Londra, i-a revenit navei „Maersk Connector”, o navă construită la Șantierul naval „Damen” din Galați și lansată la apă în 2016.

Lovitură dată de Șantierul naval „Damen” din Galați, care a reușit să ia marele trofeu la Gala industriei mondiale de profil, desfăşurată la Londra, în februarie 2017. Premiul este echivalentul unui „Oscar” în domeniul construcției navale și a fost obținut pentru  o adevărată bijuterie tehnologică, lansată la apă în februarie 2016: „Maersk Connector”, o navă de tip Offshore Carrier DOC 8500, destinată flotei Maersk Supply Service.

„<<Maersk Connector >> este un exemplu strălucit de ceea ce putem realiza prin colaborare”, a declarat, la ceremonia de decernarea a premiilor, olandezul Remko Bouma, manager în cadrul grupului Damen.

Instalarea cablurilor submarine

Nava „Maersk Connector” este rezultatul unui parteneriat dintre Damen Shipyards Group şi două transnaţionale de mare succes: Maersk (cel mai mare trasportator pe apă din lume) şi Deep Ocean (cel mai important operator de transport de energie electrică pe sub ocenele planetei).

Nava „Maersk Connector” are 9.300 tdw, lungimea totală de 138,35 metri, lăţimea de 27,45 metri şi un pescaj de 6,25 metri. Poate lua la bord 90 de persoane, membri ai echipajului şi specialişti în instalarea cablurilor subacvatice.

Conducerea Damen Shipyards Group spune că producţia navelor din seria „Maersk Connector” a fost o provocare pentru constructorii gălăţeni, care s-au achitat foarte bine de misiune.

O altă navă performantă va fi lansată la apă în martie

simeon stalpnicul png

La Galaţi a fost demarat un alt proiect spectaculos. Este vorba de începerea lucrărilor la „Bibby WaveMaster 1”, o navă care, pe lângă facilităţile pentru transportul şi manipularea echipamentelor, permite şi accesul rapid al echipelor de intervenţie pe platformele eoliene marine. Nava, prima de acest fel realizată la nivelul grupului Damen, este destinată clientului britanic Bibby Marine Services. Rolul ei va fi de a susţine construcţia de parcuri eoliene în Marea Nordului. Lansarea la apă este programată la sfârșitul lunii martie.

Click! spune

La Șantierul naval „Damen” din Galați, care îi aparţine unui concern olandez, și la întreprinderile conexe lucrează circa 12.000 de oameni, dintre care 99,9% sunt români.

Citeşte articolul complet şi vezi mai multe imagini pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net