Umilit de primărie. Ce a scos la vânzare un bărbat fără picioare pentru a plăti impozitul

Ultima actualizare:

    "Îmi vând piciorul drept", a anunţat, pe Facebook, Constantin Costea
"Îmi vând piciorul drept", a anunţat, pe Facebook, Constantin Costea

Batjocură la adresa unei persoane cu dizabilităţi! Deşi legea scuteşte această categorie de la plata impozitelor şi a taxelor, un bărbat de 54 de ani a primit acasă o înştiinţare de la Primăria Mărăşeşti, prin care i se comunică faptul că are de plată, pentru acest an, nu mai puţin de 1.500 de lei. Revoltat, omul a dat anunţ că îşi vinde proteza care îi înlocuieşte piciorul drept!

Constantin Costea, din Mărăşeşti (Vrancea), este un fost cadru militar care, în urmă cu două decenii, a fost diagnosticat cu o formă severă de arterită, boală care a evoluat şi care a condus la amputarea ambelor picioare. Bărbatul de 54 de ani, care beneficiază, potrivit legii, de facilităţi acordate de stat persoanelor în situaţia lui, s-a trezit zilele trecute cu o notificare din partea Primăriei Mărăşeşti. El era anunţat că trebuie să plătească 1.500 de lei la bugetul local, sumă care reprezintă taxe şi impozite. Cea mai mare parte a sumei, 1.080 de lei, o reprezintă impozitul pe maşină, un autoturism adaptat pentru nevoile unei persoane cu handicap. Dezamăgit de această situaţie, omul s-a adresat Primăriei. “Şefa serviciului impozite mi-a spus sec: <<Guvernul este de vină, pe noi nu ne interesează, îţi punem poprire pe pensie>>. Sunt scutit, dar îmi trimiţi hârtie că trebuie să plătesc. De doi ani nu a bătut nimeni la poartă, să mă întrebe dacă mai trăiesc. An de an trebuie să duc certificatul medical la Serviciul Social”, povesteşte, indignat, Constantin Costea.

Una dintre protezele folosite de fostul cadru militar
Una dintre protezele folosite de fostul cadru militar

După discuţia de la primărie, bărbatul a pus un anunţ pe pagina sa de Facebook:  "Îmi VÂND piciorul drept pentru a putea achita impozitul impus (contrar legilor în vigoare) de mini GUVERNUL Oraşului Mărăşeşti, judeţul Vrancea, pe casa şi maşina handicapatului (subsemnatul). Vă rog să mă ajutaţi şi să distribuiţi”.

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net