Uite unde călătoreşti cu trenul la jumătate de preţ!

Ultima actualizare:

    Dacă foloseşti companiile feroviare private,  ajungi la destinaţie mai repede şi plăteşti mai puţin faţă de cât ai da pe un bilet la CFR
Dacă foloseşti companiile feroviare private, ajungi la destinaţie mai repede şi plăteşti mai puţin faţă de cât ai da pe un bilet la CFR

În România există 10 operatori de trenuri privaţi, însă doar 4 dintre aceştia au legături între marile oraşe. Jurnaliştii revistei wall-street.ro ne spun cât costă să circuli cu trenu-rile private, care sunt avantajele acestora şi în cât timp ajungi la destinaţie, comparativ cu mersul trenurilor CFR.

Preţuri mai mici - O călătorie cu trenurile private este, în cele mai multe dintre cazuri, la jumătate de preţ comparativ cu una prin CFR. De exemplu, un bilet pe ruta Bucureşti-Braşov costă 25 de lei la companiile private Softrans şi Regiotrans, pe când la CFR plăteşti dublu.

Ajungi la destinaţie mai devreme - Potrivit wall-street.ro, trenurile private câştigă teren şi la durata călătoriei. În multe dintre cazuri ajungi mai devreme la destinaţie cu cel puţin 10 minute. Nu ar fi o diferenţă foarte mare faţă de trenurile CFR, dar, dacă revenimla criteriul preţ, sesizăm diferenţe între oferta statului şi cea a particularilor. 

Cumperi bilete din tren - Trenurile private vin cu o altă facilitate foarte importantă: vânzarea biletelor direct în tren. Dacă la CFR acest lucru nu este posibil, în trenurile private putem urca liniştiţi, fără să mai stăm la coadă la casa de bilete, mai ales dacă ajungem târziu la gară. Biletele se vând în tren pentru că nu pot fi cumpărate decât din anumite gări. Singura excepţie este Gara de Nord din Bucureşti, unde există două case ale companiei Regiotrans. 

Biletele se vând şi online - Biletele nu sunt cu loc în tren, aşa că le poţi cumpăra direct de la controlor sau direct de pe site-ul companiei. Atenţie, însă, dacă vrei să călătoreşti cu Softrans. Dacă plănuieşti să cumperi biletul direct din tren, s-ar putea să nimereşti o cursă aglomerată şi să nu mai prinzi loc pe scaun. Cel mai indicat ar fi, în acest caz, să faci rezervare online. 

Confort sporit - În ceea ce priveşte confortul, trenul Regiotrans este similar cu trenurile Regio ale CFR, doar că primul circulă mai repede şi opreşte doar în localităţile mai mari. Lucrurile se schimbă, însă, radical dacă urci în Softrans. Este un tren modern, cu design colorat la exterior şi interior, dotat cu automate de cafea (1 leu paharul) sucuri şi snacks-uri, ecrane pe care sunt derulate reclame şi un sistem de anunţare a staţiilor, ca la metrou. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net