Uite avionul-spion fără pilot!

Ultima actualizare:

    Acest avion poate spiona cu 230 km/h
Acest avion poate spiona cu 230 km/h

Maşina fără şofer, avionul fără pilot şi aruncătorul de grenade cu trei ”guri” de foc. Nu sunt arme pentru Schwarzenegger sau Stalone, ci sunt cele mai recente invenţii ale cercetătorilor militari români.

Poate zbura cu 230 km deasupra ta fără să auzi, vede tot ce faci şi transmite datele în timp real. Este cel mai recent avion-spion, fără pilot, pe care l-au inventat cercetătorii militari. Reporterii Click! l-au văzut la Agenţia de Cercetare pentru Tehnică Militară de la Clinceni. ”Acest avion este un succes, deja omologat şi predat pentru microproducţie. S-au făcut testele şi s-a comportat foarte bine. Poate zbura cu viteze de până la 230 km/h, la 2.500 m altitudine, timp de 55 de minute. Poate avea la bord 3 kg de echipament: cameră video, senzori, hărţi şi poate transmite datele  imediat, ca un spion. Celălat aparat, Spectral 9S, poate fi aruncat cu mâna, este silenţios pentru că are motor electric, dar poate să culeagă date în timp real”, ne-a explicat Col. Vasilică Voinea, din echipa de inventatori.


    Maşina fără şofer este comandată prin telefon
Maşina fără şofer este comandată prin telefon

Ne-a atras atenţia şi arma poreclită ”Capra cu trei iezi”, adică un aruncător de grenade care distruge tot pe o rază de 300-400 metri, în lupta urbană cu teroriştii.

Studenţii din anul IV, de la Academia Militară au inventat maşina fără pilot, condusă prin telefonul mobil. ”Am vrut să lăsăm ceva în urma noastră, după patru ani de facultate. Am gândit maşina fără pilot care ştie să se ferească de ostacole. Are senzori laterali care identifică obstacolele şi le ocoleşte. Poate fi condusă prin telefon. A costat 200 de euro”, ne-a explicat studentul Ionuţ Olteanu, unul din inventatorii din echipa Ghost Team.

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net