Trei români morți și șase răniţi într-un accident în Ungaria

Ultima actualizare:

    Accidentul s-a petrecut în apropiere de granița cu România, la scurtă distanță de vama Borș
Accidentul s-a petrecut în apropiere de granița cu România, la scurtă distanță de vama Borș

Trei români au murit şi alţi şase au fost răniţi, marţi, într-un accident pe o autostradă din Ungaria, informează MAE. Victimele se aflau într-un microbuz care se îndrepta spre România și care a intrat în coliziune cu un autocamion.

UPDATE: Doi dintre cei şase români răniţi în accidentul produs în Ungaria, se află în stare critică şi sunt internaţi la spitalul din Debreţin, iar ceilalţi patru au leziuni mai puţin grave, a declarat pentru News.ro secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat. Acesta a spus că cei şase români răniţi au fost transportaţi la spitale din Debreţin, doi dintre aceştia fiind în stare critică. Ceilalţi patru au leziuni mai puţin grave şi au fost externaţi. Arafat a precizat că medicii din Oradea ţin legătura cu cei de la Debreţin, pentru un eventual transfer al răniţilor în România. De asemenea, el a spus că, dacă medicii unguri vor decide că românii pot fi transferaţi în ţară, va fi trimisă o maşină de la Oradea pentru preluarea răniţilor.

Consulatul General al României la Gyula are în atenţie accidentul produs şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare. Potrivit informaţiilor disponibile momentan, accidentul s-a soldat cu decesul a trei cetăţeni români, precum şi cu rănirea altor şase cetăţeni români, care au fost transportaţi şi internaţi la spitale din proximitate. Victimele se aflau într-un microbuz care se îndrepta spre România. Nu s-a stabilit, până în acest moment, care au fost cauzele care au dus la producerea accidentului.

"Toate cele nouă victime circulau la bordul unui microbuz care se îndrepta spre România. Până în prezent, circumstanţele în care s-a produs accidentul nu au fost clarificate. De asemenea, o echipă mobilă împreună cu şeful oficiului consular s-au deplasat în regim de urgenţă la locul accidentului şi la spitalele din zonă pentru a acorda sprijinul necesar. Consulatul General al României la Gyula monitorizează cu prioritate cazul şi este în contact cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări", transmite MAE.

image
image
image
image
image
image
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net