Trei dintre răniții în accidentul din Bulgaria au fost internați la Spitalul Universitar

Ultima actualizare:

    O femeie a murit în accidentul din Bulgaria
O femeie a murit în accidentul din Bulgaria

Starea celor şase răniţi internaţi la Spitalul Floreasca după accidentul din Bulgaria este stabilă, unul dintre aceştia fiind operat, potrivit Mediafax. De asemenea, trei dintre cele 16 persoane care au ajuns la Spitalul Universitar din Bucureşti au fost internate, două dintre acestea urmând să fie externate luni.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar Bucureşti, dr. Leonard Grecescu, a declarat luni, că dintre cele 16 persoane rănite uşor în accidentul rutier din Bulgaria care au ajuns la unitatea sanitară pentru investigaţii, trei au fost internate, dintre care două au rămas doar 24 de ore, pentru supraveghere şi vor fi externate luni.

Leonard Grecescu a precizat că şi celelalte 13 persoane aveau răni uşoare, cum ar fi zgârieturi, vânătăi, însă în cazul acestora nu a fost necesară spitalizarea, fiind lăsate să plece acasă. Medicul a precizat că unele dintre aceste persoane nu au dorit să rămână sub supraveghere medicală 24 de ore.

Alţi şase răniţi în accidentul din Bulgaria - doi bărbaţi şi patru femei - sunt internaţi la Spitalul Floreasca din Capitală. Aceştia au fost aduşi din Bulgaria cu elicoptere, întrucât aveau traumatisme şi fracturi, fiind transportaţi la Bucureşti după ce au fost stabilizaţi la un spital din Veliko Târnovo.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, dr. Bogdan Opriţa, a declarat luni, că una dintre femeile rănite în accidentul din Bulgaria a fost operată duminică seară, pentru o fractură la un picior, în cazul celorlalţi cinci nefiind decise deocamdată intervenţii chirurgicale.

Opriţa a spus că starea celor şase pacienţi internaţi la Spitalul Floreasca după accidentul din Bulgaria este stabilă, toţi fiind conştienţi. Aceştia vor fi din nou investigaţi luni, iar medicii vor decide dacă sunt necesare alte intervenţii chirurgicale sau dacă aceştia vor urma doar tratamente de recuperare.

Accidentul s-a produs duminică, în jurul orei 05.00, când un autocar cu turişti care venea spre România din Turcia, de la Kuşadasi, s-a răsturnat în Pasul Republika din Bulgaria, între localitățile Gurkovo și Veliko Târnovo - zonă muntoasă din ţara vecină. În autocar se aflau 27 de români - 25 de pasageri şi doi şoferi.

În urma accidentului, un român a murit, şase au fost răniţi grav, iar alţii au suferit răni uşoare. Conform agenţiei Focus, persoana decedată în accident avea 27 de ani.

Răniţii au fost transportaţi iniţial la un spital din Veliko Târnovo, unde doi dintre ei au fost operaţi. Ulterior, şase răniţi grav au fost transportaţi în Bucureşti cu elicoptere, aceştia fiind internaţi la spitalele Floreasca şi Universitar.

Celelalte persoane care se aflau în autocarul implicat în accident au fost aduse în țară cu un alt autocar, pus la dispoziție de firma transportatoare. După ce au ajuns în ţară, 16 dintre acestea au mers la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru investigaţii.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, din primele informații furnizate de autoritățile bulgare, autocarul nu a adaptat viteza la condițiile meteo și, într-o curbă, a pierdut controlul direcției de mers şi s-a răsturnat.

Autocarul era condus de un român în vârstă de 44 de ani, care nu consumase alcool, după cum au comunicat tot autorităţile bulgare. El a fost testat şi în ce priveşte consumul de alte substanţe interzise.

MAI a precizat că Poliția Română a efectuat primele verificări în țară privind firma transportatoare, șoferii și autocarul din accidentul produs în Bulgaria, nefiind evidențiate probleme din punct de vedere al avizelor și atestatelor prevăzute de legislația română în materie.

Autocarul răsturnat în Bulgaria avea doi şoferi, care, date fiind distanţele lungi de parcurs, conduceau cu schimbul. Vehiculul aparţine firmei Camira Eurotrans, ce are ca obiect de activitate transportul terestru de călători.

În iunie 2013, un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie din Muntenegru. În urma accidentului şi-au pierdut viaţa 18 persoane, iar alte 29 au fost rănite.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net