Traian Băsescu se întorce azi în politică, după 11 ani

Ultima actualizare:

    Traian Băsescu devine azi membru de partid la PMP
Traian Băsescu devine azi membru de partid la PMP

A renunțat la calitatea de membru de partid în decembrie 2004, când a devenit președintele țării. Traian Băsescu a anunțată că astăzi se întoarce în politică și se înscrie în partidul său de suflet.

Fostul președinte al României Traian Băsescu este pensionar și ar putea să se ocupe de orice îi place. Ar putea fi bunic cu normă întreagă pentru cei trei nepoței ai săi. Cu siguranță va continua să se joace cu cei mici, dar vrea să fie o prezență activă și în politică.

Partidul Mișcarea Populară a anunțat ieri că, în cursul zilei de astăzi, Traian Băsescu va deveni membru de partid, eveniment ce va fi anunțat oficial într-o conferință de presă.

”Nu am crezut că după ce îmi termin mandatul, mă voi mai înscrie. Viaţa mă obligă şi am câteva motive.Primul şi cel mai important motiv al revenirii mele în viaţa politică este legat de ceea ce se întâmplă din 12 decembrie 2014. Este vorba despre o campanie furibundă de denigrare a celor două mandate, a transformărilor prin care a trecut ţara în ultimii zece ani, transformări care au consolidat statul de drept, şi al eforturilor pe care îl depun trusturi mass media şi, spre surprinderea mea, instituţii ale statului pentru discreditarea mea”, a explicat Traian Băsescu, în conferinţa susţinută după semnarea adeziunii la PMP.”Am constatat în aceste 11 luni de la terminarea mandatului, că viziunii de consolidare a statului trebuia să îi mai adaug ceva şi nu am făcut-o. O să o fac acum, ca om politic: respectarea drepturilor omului. Niciodată nu am vorbit consistent că, în paralel cu consolidarea instituţiilor, trebuie dezvoltată respectarea drepturilor omului. Apărarea drepturilor omului va fi un obiectiv al meu pentru conştientizarea populaţiei asupra nevoii de respectare a drepturilor omului şi pentru conştientizarea instituţiilor”, a declarat el, citat de Mediafax

La Congresul din 24 octombrie, care va avea loc la Sala Palatului, Partidul Mişcarea Populară se va redenumi, devenind ”Mişcarea Populară”, urmând să-şi schimbe totodată şi sigla şi să opteze pentru una asemănătoare celei a Partidului Popularilor Europeni.

Întrebat atunci dacă va fi preşedintele PMP, Traian Băsescu a spus: ”Nu ştiu. Va trebui să găsim o formulă. Cert este că până pe 10 octombrie mă voi înscrie în Partidul Mişcarea Populară, aici nu mai există dubii”, a declarat fostul președinte, citat de gandul.info. ”Obiectivul meu este să construiesc un partid, plecând de la experienţa pe care o am, ceea ce nu înseamnă că neapărat trebuie să fiu autoritatea executivă zero a partidului, este suficientă şi autoritatea politică pe care o am”, a mai spus Traian Băsescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net