Totul despre premierul desemnat Ludovic Orban. Cum arată și cu ce se ocupă soția liberalului

Ultima actualizare:
Mihaela, soția lui Ludovic Orban, conduce o grădiniță privată din București
Mihaela, soția lui Ludovic Orban, conduce o grădiniță privată din București

Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal, este noul prim-ministru desemnat cu formarea unui nou guvern. El are un termen de 10 zile pentru a merge în Parlament să primeascĂ votul de încredere asupra programului și a întregii liste a Guvernului. Orban are 56 de ani, este căsătorit și are un băiat. Liderul PNL a lucrat la Tractorul Braşov, a intrat în politică la 29 de ani, a fost implicat într-un accident de circulaţie pe când era ministrul Transporturilor.

Ludovic Orban, premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis cu formarea noului guvern, s-a născut la 25 mai 1963, în Brașov, tatăl lui fiind de etnie maghiară, iar mama româncă. În 1988 a absolvit Facultatea de Tehnologia Construcțiilor de Mașini, de la Universitatea Brașov, iar în 1993 cursurile postuniversitare ale Facultății de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

A lucrat ca inginer stagiar la "Izolatorul Târgul Secuiesc”, inginer tehnolog la "Tractorul Braşov" şi redactor la cotidianul "Viitorul Românesc". În anul 1992 devine membru al PNL - Aripa Tânără (PNL-AT), devenit ulterior PL '93 şi a fost membru în Comitetul Director PL '93. Este ales consilier local în Sectorul 3, apoi în Sectorul 1.

Timp de încă un deceniu a îndeplinit diferite demnităţi publice, inclusiv cea de viceprimar al Capitalei. În 5 aprilie 2007, Ludovic Orban a fost numit în funcţia de ministru al Transporturilor în Guvernul Tăriceanu. În urma congresului extraordinar al Partidului Național Liberal din perioada 20-21 martie 2009 a fost ales prim-vicepreşedinte al PNL, pentru ca la congresul din 17 iunie 2017, să fie ales preşedinte al PNL. Între 2008 – 2016 a fost deputat în două mandate succesive.

Ludovic Orban, implicat într-un accident de circulație

La data de 16 decembrie 2007, Ludovic Orban a fost implicat într-un accident de circulaţie, după care a plecat de la locul accidentului şi s-a prezentat la sediul Poliţiei abia după aproape 30 de ore, fapt pentru care a rămas fără permis de conducere. Martorii oculari au declarat că în accident ar fi fost acroşată şi o minoră care se afla pe trotuar. Procurorii au stabilit că Ludovic Orvan a lovit „uşor” o fată în timpul accidentului, dar a fost găsit nevinovat deoarece minora lovită nu a avut nevoie de mai mult de 10 zile de îngrijiri medicale, aşa cum prevede legea.


    În 2007, Ludovic Orban a fost implicat într-un accident de mașinăfoto: arhiva Click!
În 2007, Ludovic Orban a fost implicat într-un accident de mașinăfoto: arhiva Click!

La data de 11 aprilie 2016, Direcţia Naţională Anticorupţie a dispus urmărirea penală şi controlul judiciar pe 60 de zile a lui Ludovic Orban, sub acuzaţia de folosirea influenţei pentru obţinerea de foloase necuvenite. Rechizitoriul arăta că Orban ar fi cerut unui om de afaceri suma de 50.000 euro pentru a acoperi cheltuielile campaniei electorale aflată în desfăşurare la momentul respecti. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au achitat pe Ludovic Orban în luna ianuarie 2017, iar procurorii DNA nu au mai făcut recurs în anulare la decizia Curții.

Soţia lui Ludovic Orban are o grădiniţă în Bucureşti

Mihaela, soţia lui Ludovic Orban este psiholog, psihopedagog și directoarea unui grădinițe private din Capitală. De asemenea, este şi consilier la o fundație unde se ocupă cu educarea copiilor și tinerilor. Cei doi au un fiu, Tudor.

În 2007, Ludovic Orban a fost implicat într-un accident de mașină
În 2007, Ludovic Orban a fost implicat într-un accident de mașină

Ludovic Orban are ca hobby-uri jocul de bridge, șahul, dar și cântatul la chitară, el apărând în mai multe înregistrări de televiziune cântând la chitară sau interpretând arii de operetă ori melodii populare. Nemaifiind parlamentar din 2016 sau în vreo altă demnitate publică, ultima lui declarație de avere datează din 18 ianuarie 2017, făcută pentru anul anterior.

La acel moment Orban declara că deține, împreună cu soția, o casă de 200 mp în comuna Dobroești, Ilfov, un autoturism VW Passat, fabricat în 2007, două conturi bancare, de 3.000 euro, respectiv 2.000 de dolari, dar și o datorie din 2014, la o persoană fizică, de 10.000 de euro. La venituri era trecut doar salariul de deputat de la acea vreme, 90.692 de lei pe an, veniturile soției fiind nedeclarate.

Din punct de vedere religios, Orban aparține Bisericii Unitariene, un cult desprins din protestantism. Interesant este că membrii acesteia cred în Dumnezeu, dar nu și în Sfânta Treime, considerându-l pe Iisus Hristos un om obișnuit și nu Fiul lui Dumnezeu. În consecință, nu recunosc nici Învierea Domnului.

Citește și:

Ludovic Orban cere demisia guvernului Dăncilă: ”Românii nu vă mai vor”

Ludovic Orban: «Firea pentru Bucureşti este cam ceea ce e Dragnea pentru România»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net