Tinereţe fără bătrâneţe! La 103 ani, se scoală la 5.00 dimineaţa şi munceşte în gospodărie. Care e secretul

Ultima actualizare:

    Anna Kovacs e văduvă de 41 de aniFoto: Asociaţia Aici pentru Tine
Anna Kovacs e văduvă de 41 de aniFoto: Asociaţia Aici pentru Tine

S-a născut în 1914, când începea Primul Război Mondial, dar nu îşi arată deloc vârsta! Anna Kovacs a împlinit ieri 103 de ani şi a fost sărbătorită cum se cuvine de familie şi de vecini. Femeia se scoală zilnic la 5.00 dimineaţa, e în putere şi se gospodăreşte singură.

Secretul ei? Mâncare gătită numai în casă! Aceasta ar fi reţeta de la care Anna Kovacs din Apaţa (Braşov) nu s-a abătut niciodată. Femeia trăieşte singură, după ce bărbatul i-a murit acum 41 de ani, şi are o sănătate de fier.

La 103 ani, vârstă pe carea sărbătorit-o miercuri, Anna Kovacs se gospodăreşte singură, îşi face de mâncare şi are grijă de grădina din faţa casei. Bătrânica are şi trei găini, povestesc reprezentanţii Asociaţiei „Aici pentru tine“, care o ajută şi o vizitează periodic.

Doar mâncare gătită în casă

Cel mai greu a fost în timpul Războaielor Mondiale, dar spune că a trecut peste toate greutăţile cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu un stil de viaţă echilibrat şi activ. Mai mult decât atât,  Anna Kovacs spune că secretul stă şi în alimentaţie, la care a fost atentă în permanenţă. Nu a consumat niciodată produse procesate, ci doar mâncare gătită făcută în casă. „Nu îmi place mâncarea de la magazin. Am mâncat doar ceea ce am gătit. De exemplu, mie imi plac mult cartofii, din care poţi să faci cinci feluri de mâncare”, explică femeia. “Au fost şi perioade în care mi-a fost greu, am avut necazuri ca toată lumea, dar am reuşit să răzbesc. Acum mă bucur de viaţa pe care o mai am, trăiesc fiecare zi aşa cum vine şi mulţumesc lui Dumnezeu că sunt sănătoasă“, adaugă bătrâna.

Fiul are 76 de ani, iar fiica - 78

În fiecare zi, Anna se trezeşte la cinci dimineaţa, face focul, iese la găini, mănâncă şi apoi bea o ceaşcă de cafea. Ziua continuă cu treburile casnice şi cu o pauză pentru a-şi recăpăta puterile. I

Miercuri, când a împlinit 103 ani, Anna Kovacs s-a bucurat de vizita vecinilor, dar mai ales de vizita celor doi copii copii, o fiică de 78 de ani şi un fiu de 76 de ani. De ziua ei, bătrânica a primit flori şi de dulciuri. Piesa de rezistenţă a fost un tort de ciocolată.

Vezi galerie foto pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net