Timofte, mână-n mână cu cămătarii din Timişoara

Ultima actualizare:

    Fostul fotbalist, cu zece  prezenţe în echipa naţională,  e implicat într-un dosar «greu»
Fostul fotbalist, cu zece prezenţe în echipa naţională, e implicat într-un dosar «greu»

Ioan Timofte a dispărut din atenţia publicului în urmă cu câţiva ani. Ieri, numele lui a reapărut, însă nu datorită fotbalului, ci a implicării sale într-o anchetă care vizează un grup infracţional. Concret, suspecţii ofereau bani cu camătă în schimbul unor garanţii imobiliare.

Ioan Timofte, 49 de ani, a renunţat la fotbal în urmă cu ceva timp. Fostul fotbalist, care a bifat şase ani la Boavista, în Portugalia, apoi a ocupat şi funcţia de director sportiv la clubul lusitan, a revenit în ţară, la Timişoara, însă a stat departe de fotbal. O perioadă s-a ocupat de afaceri, având un hotel în oraşul de pe Bega, pe care ulterior i l-a cedat lui Cristi Borcea. Din acel moment, a ”dispărut”. Până ieri! Timofte a fost ridicat de procurorii DIICOT în calitate de suspect, alături de alte persoane despre care anchetatorii aveau informaţii că ar fi dat bani cu camătă la 30 de persoane. Aceştia, pentru că nu au reuşit să returneze banii la timp, şi-au pierdut casele, iar prejudiciul se ridică la 3,5 milioane de euro.Alături de fostul fotbalist au mai fost ridicaţi şi liderii grupării infracţionale, fraţii Tuţă şi Artur Martinescu.  Ioan Timofte, cunoscut pentru pasiunea sa pentru jocurile de noroc – din cauza cărora a avut şi probleme acum aproximativ zece ani – ar fi luat bani împrumut de la cămătari, apoi ar fi intrat în reţeaua lor, care activa în Timişoara şi Suceava.Anchetatorii susţin că în cele mai multe dintre cazurile reclamate, oamenii care luau bani de la cămătari ajungeau să-şi piardă imobilele cu care garantau împrumuturile. Suspecţii lucrau cu contracte perfectate „ad validitatem”, în conţinutul cărora erau disimulate şi dobânzile aferente ”creditului”. În cazul în care persoanele împrumutate nu rambursau la termen debitul contractat, se demara procedura executării silite, în regim de urgenţă. Cu banii obţinuţi din cămătărie, suspecţii au cumpărat case şi bunuri pe care le-au trecut pe numele apropiaţilor.

Viaţă personală agitată


    Silvia și  Timofte,  la nuntă
Silvia și Timofte, la nuntă

Ioan Timofte n-a fost foarte statornic în relaţii. Pe vremea când a evoluat la Boavista a cunoscut-o pe prima soţie. A fost dragoste mare, dar n-a durat, cei doi alegând să divorţeze după nici patru ani. Fostul fotbalist a revenit la Timişoara, iar în 2003 a cunoscut-o pe Silvia Pop. După o relaţie de câteva luni, a reuşit să o facă pe blondină să lase viaţa din America şi să se întoarcă în ţară. S-au căsătorit, dar nici de data aceasta mariajul nu a fost cu noroc. Au stat împreună un an şi jumătate, apoi s-au separat definitiv. Silvia s-a combinat cu Adrian Cristea, apoi cu un afacerist din Banat, în vreme ce Ioan nu şi-a mai oficializat nici o relaţie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net