A supravieţuit trei nopţi pe munte, în ploaie şi în frig

Ultima actualizare:

    Stabil şi conştient, biologul a fost urcat de salvatori în elicopterFoto: SALVAMONT SIBIU
Stabil şi conştient, biologul a fost urcat de salvatori în elicopterFoto: SALVAMONT SIBIU

A avut zile! Un biolog din Cluj-Napoca a rezistat patru zile, la peste 2.000 de metri altitudine, pe ploaie şi pe vânt, în Munţii Cindrel din judeţul Sibiu. Tânărul de 26 de ani căzuse luni (29 iunie) într-o râpă adâncă de 15 metri. Găsit joi (2 iulie) de câţiva ciobani, biologul a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Târgu-Mureş.

Aflat într-o zonă abruptă din Munţii Cindrel, biologul clujean a trăit luni după-amiază un episod care ar putea deveni subiect de film documentar la “Discovery Channel”. Într-un moment de neatenţie, tânărul a alunecat în zona Vârfului Cindrel şi a căzut în gol 15 metri, printre stânci, suferind un traumatism la nivelul bazinului. Fără să mai poată merge şi fără semnal la telefon, el s-a târât peste doi kilometri, până aproape de refugiul Cânaia.

Biologul a fost descoperit joi de ciobanii care urcaseră acolo cu o zi înainte, iar aceştia au anunţat imediat autorităţile. Conştient, bărbatul a fost preluat de salvamontiştii sibieni şi transportat cu un elicopter SMURD la Târgu-Mureş. Salvamontiştii au fost uimiţi să-l găsească pe biolog în viaţă, mai ales că n-au mai întâlnit un caz similar în ultimii 30 de ani. 

Anunţaţi de ciobani, salvamontiştii s-au pus numaidecât în mişcare
Anunţaţi de ciobani, salvamontiştii s-au pus numaidecât în mişcare

”A supravieţuit după trei nopţi petrecute la o altitudine de 2.000 de metri, pe ploaie şi pe vânt”, a povestit Adrian David, şeful Serviciului Salvamont Sibiu. “Temperatura a scăzut noaptea la şase-şapte grade, cea mai ridicată temperatură a fost ziua de maximum 15 grade şi totuşi a supravieţuit doar cu hainele de pe el. Mâncarea i-a ajuns doar marţi şi miercuri dimineaţă. În condiţii de iarnă n-ar fi avut nicio şansă. A avut un psihic foarte bun. Faptul că a supravieţuit în condiţiile acelea e o minune”, a adăugat salvamontistul.

image
image
image
image
image
image
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net