Sunt român, bine îmi pare, hai la chef, cu mic cu mare! Iată unde te distrezi în minivacanţa de 1 Decembrie!

Ultima actualizare:
Voltaj cântă luni în Aeroportul Henri Coandă
Voltaj cântă luni în Aeroportul Henri Coandă

Ziua Naţională a României va transforma Bucureştiul într-un oraş al petrecerii, unde de dimineaţă şi până târziu în noapte va fi sărbătoare. Momente speciale de 1 Decembrie vor avea loc şi în alte oraşe din ţară.

În parcuri, în centrul Capitalei sau chiar în cel mai mare aeroport al ţării, la Otopeni, pe ”Henri Coandă”, amatorii de distracţie în aer liber vor primi mâncare, asortată cu muzică populară sau uşoară, după gust. La ora 11.30, în Terminalul Plecări, din cea mai mare poartă aeriană a ţării, va susţine un concert celebra trupă Voltaj, care îşi va lansa cu această ocazie cel mai nou single, ”De la capăt”.

Fasole, în Piaţa Drumul Taberei şi Parcul Titan

În Parcul Titan din sectorul 3, de la ora 13.00, autorităţile din această zonă a Capitalei oferă la 10.000 de persoane o masă caldă constând din fasole şi cârnaţi, iar între orele 15.00 şi 21.00 un spectacol de folclor. Nici edilii din sectorul 6 nu s-au lăsat mai prejos şi promit să sature cu fasole şi ciolan toţi bucureştenii care vor veni, între orele 10.00 şi 15.00, în parcarea din Piaţa Drumul Taberei. Între orele 18.00 şi 21.00 le vor oferi un concert de muzică de estradă şi musical.


    Voltaj cântă luni în Aeroportul Henri Coandă
Voltaj cântă luni în Aeroportul Henri Coandă

În Piaţa Universităţii, municipalitatea nu dă mâncare, dar dă muzică. Astfel, între orele 18.00 şi 21.30, vor avea loc recitaluri de colinde ale celor mai cunoscuţi interpreţi de muzică populară. În sfârşit pentru gurmanzii rafinaţi, ”La Cărtureşti”, în curtea de la intrarea pe str. Artur Verona se vor pune mesele cu de toate: iahnie de fasole, tocăniţă de ciuperci, cârnaţi, ceafă de porc, frigărui şi chiar plăcinte. Nu va lipsi ”udătura”: ţuică, vin, iar pentru şoferi, ceai şi suc de mere.

Parada închide traficul în zona Casei Poporului

Peste 2500 de militari vor participa anul acesta la parada de 1 Decembrie, dar ei nu vor mai trece pe sub Arcul de Triumf, ca-n alţi ani, ci prin faţa Palatului Parlamentului.Deşi defilarea începe luni la ora 11.00, circulaţia va fi deviată între orele 5.00 și 14.00 pe străzile din jurul Palatului Parlamentului, în perimetrul format din Calea 13 Septembrie, strada Izvor, Splaiul Independenței, Bd. Unirii, Bd. Naţiunile Unite, Bd. Libertăţii, Bd. Regina Maria, Bd. George Coşbuc  şi Calea Rahovei.


    Foto: Roberto Sălceanu
Foto: Roberto Sălceanu

Rutele ocolitoare recomandate de Poliţia Rutieră sunt: Calea 13 Septembrie - Şos. Panduri - str. Dr. Rainer - bd. Eroilor - str. Ştirbei Vodă - Calea Victoriei; Calea 13 Septembrie - Şos. Panduri - str. Dr. Rainer - bd. Eroilor - str. Ştirbei Vodă - str. Berzei - str. Buzeşti - Piaţa Victoriei; Calea Rahovei - str. Progresului - str. C-tin Istrate - bd. Mărăşeşti - bd. Dimitrie Cantemir - Piaţa Unirii. De asemenea, traseele mai multor autobuze şi troleibuze vor fi modificate. RATB va modifica traseele liniilor 23, 32, 47, 104, 117, 123, 124, 136, 385. Călătorii de pe linia 32 vor avea la dispoziţie linia navetă de autobuze 632.

Vin fiert, fasole şi cârnaţi la Ploieşti

Un mall din Ploiești vrea să serbeze 1 Decembrie altfel: prin realizarea celui mai mare și mai greu cârnat din lume, care să intre în Guiness Book. Dacă încercarea va reuși, acesta va avea 60 de km și 45 de tone.  Tentativa va avea loc în parcarea de la Ploiești Shopping Center, iar alimentul va fi apoi oferit contra-cost gurmanzilor. Primăria Ploiești va oferi cetățenilor care vor dori să sărbătorească în stradă 1 Decembrie, Ziua Națională a României, 3.000 de porții de fasole cu cârnați, iar lângă ele un păhărel nici mare nici mic de vin fiert.

"Trenul regal", atracţia sărbătorii de la Sinaia

Turiștii care vor petrece Ziua Națională a României la Sinaia nu se vor plictisi. Evenimentele încep la ora 9.00, când trenul regal va pleca la București într-o cursă simbolică. În garnitură vor urca reprezentanți ai autorităților și membri ai familiei regale. La ora 14.00 centrul stațiunii va fi închis circulației autovehiculelor pentru concertul treupei de tenori ”Distinto” și un spectacol folcloric. De asemenea vor fi  împărțite turiștilor mere coapte și un pahar de vin fiert. De la ora 16.00 va avea loc parada militară iar la ora 18.00, la Casino, trupa Teatrului ”Toma Caragiu”din Ploiești va susține un spectacol gratuit.

Mâncare specială pentru cei care ţin post la Suceava

La Suceava ziua de 1 Decembrie va fi sărbătorită cu fast.  Întâi este programată o mare defilare a trupelor reprezentând Ministerul Apărării  Naționale, Inspectoratului de Poliție, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră, Inspectoratului de Jandarmi, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Direcției Județene de Informații. Două plutoane ale Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi vor mărșălui îmbrăcate în uniforme din primul și al doilea război mondial. Autoritățile vor împărți apoi 5.000 de porții de fasole cu cârnați, cei care țin post urmând să primească mâncare din marmite speciale.

Eva a ajuns pentru prima dată la mare jpeg

Program 100% românesc la Alba Iulia

Pentru a cinsti cum se cuvine ziua de 1 Decembrie, autoritățile din acest oraș istoric, al Marii Uniri, au pregătit un program “de suflet românesc”, pentru toate vârstele. De la ceremonialuri solemne de paradă militară, depunere de coroane, primirea soliilor din cetăţile de scaun şi arborarea drapelului naţional, până la deschiderea ”Parcului de Iarnă”, concerte de muzică populară, dar şi uşoară, cu artişti consacraţi. Vor cânta Andra, Delia, trupele Iris şi Zadar şi va avea loc un spectacol de lasere şi focuri de artificii. Majoritatea evenimentelor din program se desfăşoară pe Latura de Vest a Cetăţii din Alba Iulia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net