Suceava: Medic lovit de un pacient care i-a fracturat un deget

Ultima actualizare:

    Minorul ar fi fost abuzat de prietenul de joacă
Minorul ar fi fost abuzat de prietenul de joacă

Un medic chirurg de la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului a ajuns, vineri, la Spitalul Judeţean Suceava, având o fractură la un deget de la mâna dreaptă, după ce intervenit pentru a calma un pacient care luase la bătaie o angajată a unităţii medicale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, medicul Tiberius Brădăţan, a declarat, vineri, că medicul chirurg Constantin Păncescu de la Spitalul Gura Humorului a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe Suceava având o fractură la un deget de la mâna dreapta, după ce a fost agresat de un pacient pe holul unităţii medicale, în timpul programului.

"Este vorba despre un medic chirurg care lucrează cu mâna dreaptă, iar acest lucru înseamnă scoaterea din funcţiune a domniei sale pentru cel puţin o lună şi jumătate", a spus Brădăţan. El a precizat că la Spitalul Gura Humorului sunt doar doi medici chirurgi, iar în această perioadă celălalt medic este în concediu medical.

La rândul său, medicul agresat a spus că incidentul s-a produs în cursul dimineţii, când a auzit strigăte de ajutor din camera de gardă, unde o femeie angajată ca biolog era agresată de un pacient.

Doctorul Păncescu spune că femeia era trântită la pământ, iar pacientul o lovea cu pumnii şi picioarele.El a spus că a strigat spre bărbat, distrăgându-i atenţia, iar femeia a reuşit să fugă, după care a fost lovit de agresor, el parând loviturile cu mâna dreaptă.

Medicul chirurg a spus spitalul are un contract cu o firmă de pază şi că există un buton de panică la camera de gardă, însă butonul era dezactivat, iar el crede că firma de pază a suspendat serviciile pentru că nu i-au fost echitate facturile.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, comisar şef Cristian Papuc, a declarat că bărbatul care l-a agresat pe medic este cercetat pentru lovire şi alte violenţe. El a menţionat că agresorul, în vârstă de 29 de ani, este cunoscut cu afecţiuni psihice şi a fost imobilizat de poliţişti şi transportat la Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc

image
image
image
image
image
image
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net