Statul îl va despăgubi pentru că a lovit un câine pe autostradă. Câţi bani va primi şoferul ghinionist

Ultima actualizare:

    Marius Pop a demonstrat că plasa de protecţie a autostrăzii era ruptă în mai multe locuri
Marius Pop a demonstrat că plasa de protecţie a autostrăzii era ruptă în mai multe locuri

Bună de plată! Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a fost obligată de Tribunalul Timiş să-i achite unui şofer daune morale şi materiale.

În august 2014, Marius Pop, un programator din Timişoara, circula pe autostrada Arad – Timişoara, când a lovit un câine ciobănesc. „Aveam 110 – 120 kilometri pe oră. Am intrat pe banda a doua, în depăşirea unui TIR, când mi-a ieşit în faţă un câine ciobănesc. Dacă viram stânga, intram în parapet, dacă viram dreapta intram sub TIR. L-am lovit în plin”, povesteşte timişoreanul, a cărui maşină s-a oprit la aproximativ 200 de metri de locul impactului. Pop a dat în judecată Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), cum se numea instituţia la vremea respectivă. După trei ani de procese, Tribunalul Timiş a obligat statul să îi plătească 14.000 de lei (reparaţiile maşinii) şi 10.000 de lei (daune morale). “Impactul animalului cu autoturismul condus de către apelantul-reclamant a fost cauzat de starea necorespunzătoare  a plaselor de protecţie adiacente autostrăzii”, se arată în sentinţă.

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net