Spinner-ul, cea mai la modă jucărie, interzisă în mai multe școli

Ultima actualizare:

    Titirezul îi ajută pe copii să se concentreze și să lupte împotriva stresului
Titirezul îi ajută pe copii să se concentreze și să lupte împotriva stresului

Cea mai la modă jucărie în rândul elevilor din întreaga lume a fost interzisă în mai multe şcoli din Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa. Este vorba despre spinner, un titirez modern, pe care toţi copiii îl învârt pe degete fie că sunt acasă, în parc sau la şcoală. Și în România au apărut astfel de jucării după care cei mici se dau în vânt. Însă, atenționează specialiștii, acesta pot avea și efecte negative.

Profesorii spun că jucăria îi împiedică pe elevi să fie atenţi la ore, aşa că le-au interzis să mai intre cu ea în clase, transmite digi24.ro. Elevii îşi contrazic dascălii şi spun că, din contră, spinnerul îi ajută să se concentreze.

Copiii din ziua de azi, mult prea nervoși și stresați

Vândute pentru câțiva dolari, aceste „hand spinners” sau „fidget spinners” sunt vedeta surpriză a acestei primăveri, a spus Frédérique Tutt, expertă în piața de jucării la cabinetul internațional NPD Group. Această nouă modă ar putea să dispară în câteva luni, la fel de brusc cum a apărut. Dar ea a relansat dezbaterea privind problemele de concentrare ale copiilor. „Spinner-ele au venit de nicăieri: dintr-o dată, toți copiii păreau să aibă unul, spunând - mă ajută să mă calmez -”, a povestit profesoara americană Meredith Daly. 

Spinnerul a fost creat acum 20 de ani

Spinner-ul a fost creat acum două decenii de Catherine Hettinger din Florida, pentru a o distra pe fiica ei de șapte ani. Ea nu și-a putut permite brevetul pentru jucăria devenită acum omniprezentă, așa încât nu primește niciun bani din vânzări, dar a insistat că este „mulțumită” de popularitatea ei bruscă. Ea a deținut brevetul timp de opt ani, dar l-a predat în 2005 pentru că nu-și putea permite taxa de reînnoire de 400 de dolari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net