Soluții rapide la nevoi financiare urgente

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Sfârșitul lunii octombrie. Eu gravidă. Foarte gravidă! Cam în două săptămâni urma să mă “vindec”. Afară frig…prea frig pentru luna octombrie. Și cum stau eu cocoțată în vârful patului și citesc o carte, simt că mi se face frig. Inițial dau vina pe hormoni.

Probabil sunt bufeuri. Dar parcă la astea te mai dă și-n călduri. Mie imi era doar frig. Când mă dau jos din pat și merg să verific termostatul, imi apare un mare OFF. Îmi zic: “ce toantă, am centrala oprită!” Mă duc la bucătărie s-o pornesc. Făcea mai ceva ca Dacia bunicului atunci când nu intra-n viteză. Un hârâit de ziceam că acum explodează. O inchid. O pornesc din nou. Aceeași “muzică”. Buuuuun, ce e de făcut? Sun la un meșter care, cică, repară centrale termice. “Doamnă, “e” multe comenzi azi, vin mâine pân’ la prânz”. Hai că nu mă fac sloi de gheață până a doua zi, mă gândesc.În casă se făcea din ce în ce mai răcoare…afară, cam, 5 grade. Dar mă îmbătam cu apă rece că vine meșterul, repară centrala și rezolvăm problema. Ajunge cu o trusă mare de scule, care mai de care. Sunt sigură că se va rezolva totul. Adică, la câte șurubelnițe, cuie, ciocane are, imposibil să rămână centrala “rece”. Se-nvârte, se sucește, oftează, se șterge de transpirație (nu știu de unde că-n casă nu erau mai mult de 20 de grade), și-mi spune:

-Doamnă, e nasol!

-Aoleu, cât de grav e?

-E kaput!

-Adică….

-Da, doamnă, tre’ să luați alta!

- Mă uit la el și nu-mi vine să cred cu câta ușurință mi-o spune. De parcă mi-ar cere să merg să cumpăr altă cafea că asta nu are aromă.-Pe bune?Pleacă iar eu rămân în urmă cu gândul la noua centrală. Habar nu am cât costa una dar sigur nu e ieftină. Cu siguranță este mai mult decât caruciorul, pătuțul pentru copil, câteva haine, pamperși…și multe alte chestii pentru un nou născut. Recunosc că asta mică ne-a cam secat bugetul.Merg triumfătoare în pat, deschid laptop-ul și intru pe net să văd cam cât costă o centrală…așa, la prima strigare. Mda, începand cu 2500 de lei iar unele săreau chiar de 4000. “Ieftin” ca braga!Las cuminte laptop-ul de-o parte și-mi aștept soțul să vină de la muncă. Nu de alta dar toată baza in el imi era.

-E moartă! 

-Cine? 

-Căldura! 

-Adică? 

-A murit centrala! 

-De tot?

-Nu, numai puțin!

-Păi, nu incercăm și noi o resuscitare cu un meșter?

Am încercat. După lungi manevre de resuscitare centrala a murit…de tot.

-N-avem bani de alta centrală.

-Spune-mi ceva nou.

Era clar ca acest dialog nu ducea nicăieri așa că am început să căutăm soluții. Ne-am gândit să apelăm la părinți dar parcă era prea de tot după ce ne-au ajutat cu bani de cumpărături pentru nenăscutul nostru. Prieteni? Ce prieten iți dă atâția bani? Adică, noi nu avem din ăștia bogați. Poate doar sufletește.

Ne-am călcat pe inimă și am sunat parinții. Ne-au dat, dar tot nu ne ajung. Ce facem? Simplu, intrăm pe internet și la o căutare pe “împrumut rapid” (că doar era urgent) ne apar mai multe oferte. Le studiem cu atenție, le comparăm și  ajungem la concluzia că “băietii” ăștia de la Viva Credit au cele mai bune condiții. Iar aia cu rambursarea anticipată fără taxe și recalcularea dobânzii mi s-a părut cea mai tare. Adică dacă tot rambursez banii mai devreme, mi se pare absolut normal să plătesc dobânda doar până-n ziua în care returnez banii. Bine, acum nu era cazul de dobânda pentru că primul împrumut la 

Viva Credit este gratis. Cât iau, atât dau! Genial! Restul informațiilor sunt bune pentru al doilea sau al treilea credit. N-ai de unde să știi când iți mai “moare” ceva prin casă și ai nevoie de un Credit Până la Salariu. Intru la ei pe site și în câteva minute completez cererea și până să închid laptop-ul, mă și sună o fată de la ei să vorbim și să definitivăm operațiunea. Viva Credit se miscă atât de rapid încât nu ne venea a crede că pe card avem, deja, suma solicitată. Două ore! Pe bune? S-au mișcat mai repede decât părinții noștri!

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net