Situație disperată la Spitalul Județean de Urgență Craiova, după numărul mare de pacienți Covid în stare gravă: "Suntem ca pe front"

Ultima actualizare:

    Laurentiu Ivanovici - managerul SCJU Craiovafoto: captură Youtube
Laurentiu Ivanovici - managerul SCJU Craiovafoto: captură Youtube

Managerul Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, Laurenţiu Ivanovici, a afirmat că unitatea pe care o conduce la confruntat cu o situaţie fără precedent. Foarte mulți pacienţi în stare gravă, infectaţi cu Sars-COV-2, au venit în ultimul moment la spital, medicii fiind ”ca pe front”.

“Ieri ne-am confruntat cu o situaţie fără precedent, nici în valul trei nu am avut o astfel de situaţie, atât de mulţi pacienţi sosiţi în stare gravă şi foarte gravă infectaţi cu SARS CoV-2. Drept urmare, a trebuit să luăm rapid o decizie şi anume aceea de a redeschide Unitatea de Primiri Urgenţe, sectorul vechi, care a fost reabilitat recent. Am făcut recepţia lucrărilor aseară, pe întuneric, dar am reuşit să deschidem acolo sectorul şi să mutăm o parte din pacienţii în stare foarte gravă. Am reuşit în cursul dimineţii să transferăm trei pacienţi, iar doi, din păcate, au decedat, pacienţi aflaţi în stare foarte gravă. Toţi aceşti pacienţi au beneficiat de îngrijiri medicale din partea personalului din Unitatea de Primiri Urgenţe, dar noi funcţionăm cu o altă secţie de Terapie Intensivă, spuneam că încă 30 de pacienţi sunt în Unitatea de Primiri Urgenţe. Avem nevoie de personal”, a declarat Laurenţiu Ivanovici, luni, la Antena 3, potrivit News.ro.

El a precizat că instalaţiile de oxigen funcţionează la capacitate maximă. “Vom solicita creşterea numărului de posturi pentru ATI pentru a reuşi să aducem personal rapid pentru că cei din UPU nu vor face faţă, sunt copleşiţi de numărul mare de pacienţi care vin în stare gravă cu saturaţii mici, care au nevoie de oxigen. Iar instalaţiile noastre de oxigen funcţionează la maximum, nu putem mai mult. (…) Pacienţii mutaţi în acest sector, nu am putut muta decât opt, peste acest număr instalaţia de oxigen a UPU nu ar mai fi făcut faţă şi ne-am limitat aici. Toţi aceşti pacienţi beneficiază de îngrijiri în UPU, în cele două sectoare amenajate, amenajate ca nişte secţii de Terapie Intensivă, practic suntem şi sunt ca pe front colegii mei din UPU”, a transmis Laurenţiu Ivanovici.

La nivel naţional sunt libere 10 paturi ATI pentru bolnavii de COVID-19

Coform celei mai recente statistici, 10 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19 sunt libere la nivel naţional, iar în Bucureşti nu sunt paturi libere. ”La nivel naţional există 1273 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. De asemenea, 1220 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. În Bucureşti sunt avizate de DSP 266  de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. La nivel naţional sunt libere 10 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, iar în Bucureşti nu sunt paturi libere la acest moment.”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Citește și:

Mesajul unei persoane cu comorbidități, vaccinată și infectată cu Covid: ”Eram oale și ulcele”

Timișoara, primul oraș mare care depășește incidența de 6 la mie. Ce se întâmplă cu școlile

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net