Scandal pe șantierul parcului de 18 milioane de euro

Ultima actualizare:

    Mia mulți bucureșteni au încercat să intre cu forța în parcul închis de doi ani
Mia mulți bucureșteni au încercat să intre cu forța în parcul închis de doi ani

Parcul Drumul Taberei din București ar fi trebuit să fie cel mai modern din România. Autoritățile sectorului 6 s-au apucat de lucrări în mai 2013 și au promis să îl termine în 18 luni. Timpul a trecut iar cea mai mare oază de verdeață din această zonă a Capitalei a devenit interzisă pentru bucureșteni.

Reprezentanții primăriei sectorului 6 au permis ieri accesul în parc pentru câteva ore dar numai pentru reprezentanții presei. Motivul?

Lucrările nu sunt gata deoarece au apărut probleme. Deși lucrările ar fi trebuit terminate de șase luni iar parcul de 11 ha redeschis, reprezentanții primăriei sectorului 6 nu par deranjați.”A trebuit să găsim un alt amplasament pentru serele cu plante exotice, de fapt o mini grădină botanică și a durat. Nu le puteam pune pe rețelele RADET așa cum prevedea proiectul inițial. În plus mai avem de lucru la finisaje, amenajarea lacului, instalarea meselor pentru ping-pong și șah”, a declarat Sorin Dina, responsabilul investiției din partea primăriei sectorului 6. Locuitorii din zonă au aflat că parcul va fi deschis doar pentru câteva ore și au ieșit să protesteze. A urmat o busculadă la porțile parcului, zeci de cetățeni încercând să intre cu forța, în timp ce mai mulți bodiguarzi încercau să îi țină afară. ”Este o bătaie de joc ce se întâmplă cu această zonă verde. De doi ani ne mint că îl modernizează și îl țin închis. Ce au făcut cu fondurile europene luate pentru parc, milioane de euro. Unde să ne plimbăm copiii?” se plânge Iuliana Stoica, mama unui copilaș de doar opt luni.

Pe hârtie Parcul Drumul Taberei ar fi trebuit să fie ceva de vis. În afară de serele exotice, cea mai mare oază de verdeață din sectorul 6 al Capitalei ar fi trebuit să aibă un labirint, pasarele suspendate pentru promenadă, o fântână arteziană gigant cu jeturi de apă în mai multe culori, spații de recreere, pistă de karting, zone pentru șahiști, tenis de masă, fitness în aer liber și zonă specială pentru skateri.

Lacul din parc ar fi urmat să fie refăcut, malurile consolidate și amenajat un debarcader pentru sporturi nautice. Totul contra sumei de 18 milioane de euro, majoritatea banilor provenind din fonduri europene. Speriați de amploarea protestelor cetățenilor din zonă, edilii sectorului 6 au promis că vor redeschide la 1 iunie parcul iar până la sfârșitul anului vor fi gata și serele. Până atunci însă imensul parc rămâne o zonă interzisă cetățenilor

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net