S-a urcat pe tren ca să se pozeze şi a ars

Ultima actualizare:

    Tinerii teribilişti se urcă pe trenurile  care se află oprite  în gări sau în depouri  ca să-şi facă selfie
Tinerii teribilişti se urcă pe trenurile care se află oprite în gări sau în depouri ca să-şi facă selfie

Moda fotografiilor făcute de unul singur era să o bage în mormânt. O fată de 16 ani din Adjud a vrut să aibă o amintire cu ea căţărată pe tren şi s-a electrocutat. Atât de tare încât trupul ei a ajuns carne vie.

Dorinţa de a ieşi în evidenţă cu orice preţ a costat-o scump. O adolescentă de 16 ani a mers, luni seară, împreună cu două prietene, în triajul Staţiei CFR Adjud, într-o zonă în care sunt mai multe vagoane în conservare. A reuşit să  se urce pe unul dintre ele ca să-şi facă un selfie. Pentru o asemenea imagine fata şi-a riscat viaţa. 


    Foto: 123 RF
Foto: 123 RF

S-a apropiat prea mult de linia de înaltă tensiune, a provocat un arc electric, moment în care au trecut prin ea 27 de mii de volţi. Impactul a fost cumplit. Arsă pe 90% din suprafaţa corpului, tânăra este aproape mutilată. Fetele cu care venise la distracţie au fugit când au văzut tragedia. Norocul ei a fost că  un bărbat care trecea prin zonă a văzut ce s-a întâmplat şi a sunat la 112. Adolescenta a fost transportată la Spitalul de Arşi din Bucureşti, unde se zbate între viaţă şi moarte.

Anul trecut, doi băieţi, de 12 şi 15 ani, au fost la un pas să-şi piardă viaţa în timpul unui astfel de joc periculos. S-au urcat pe un tren oprit în staţie în Gara Dej, iar când garnitura s-a pus în mişcare, unul a fost izbit la pământ de forţa curentului, iar celălalt a căzut între vagoane şi nu a reuşit să iasă când trenul a pornit. Nu au murit, dar s-au ales cu arsuri pe aproape tot corpul. La Bucureşti, Deva, Craiova şi Galaţi au mai avut loc tragedii copiate la indigo, victime fiind tot copii aflaţi la vârsta adolescenţei.  

A murit carbonizată pentru o fotografie

În urmă cu două luni, alte două tinere, de 17 şi 18 ani din Iaşi, au trecut prin aceleaşi clipe de coşmar. S-au căţărat pe un tren, aflat  într-un depou, ca să-şi facă fotografii pentru Facebook. Au  căzut ca secerate de curentul puternic. Una dintre ele nu a mai putut fi salvată şi a murit la spital, după două zile de chin. Anna Ursu era din Republica Moldova şi învăţa în ţara noastră. Un bărbat care tocmai trecea pe acolo a văzut trupul fetei zăcând pe vagon. S-a urcat după ea şi s-a străduit să o tragă de lângă sursa de curent de 27.000 de volţi. Era carbonizată. 

Moda selfie-urilor a apărut în 2013

Ce-şi face omul cu mâna lui se numeşte selfie. Moda a apărut în 2013, când fotografiile oamenilor făcute chiar de ei înşişi au împânzit reţelele de socializare, atrăgând atenţia şi celor mai celebri. Spre exemplu, Prima Doamnă a Americii, Michelle Obama, şi-a făcut primul selfie lângă câinele familiei, Bo. De atunci, fenomenul s-a răspândit pe întreg mapamondul. Ca să-ţi faci un selfie reuşit, pe piaţă a apărut băţul, care e un fel de prelungitor al telefonului.  Pui mobilul în suport, întinzi băţul şi apeşi telecomanda. Costă între 29 şi 45 de lei, în funcţie de lungimea lui, care poate ajunge la 105 cm. 

Mai nou însă, un alt termen începe să intre în limbajul tinerilor și în telefoanele lor. În India este la mare modă zilele acestea să-ți faci un velfie, adică un selfie-video, care îți permite să te filmezi timp de 10 secunde și apoi să postezi mesajul pe rețelele de socializare. Aplicația a fost deja descărcată în peste 140 de țări și a devenit preferata actorilor de la Bollywood.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net